Drie koren zingen samen

26 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Multiple Voice bestaat 30 jaar

Agnes Corbeij

ODIJK Multiple Voice, ooit opgericht als het jongerenkoor van de H. Nicolaaskerk in Odijk, bestaat dertig jaar. Om dat te vieren geeft het koor een speciaal concert, op zaterdag 12 november, vanaf 20.00 uur, in de H. Nicolaaskerk uiteraard. Bijzonder is dat het concert wordt gegeven in samenwerking met de collega's van het Popkoor Bunnik en de Mamma's en Pappa's uit Werkhoven.

De leden van de drie koren zijn geen vreemden van elkaar. Drie jaar geleden traden ze al eens samen op, om geld in te zamelen voor het Dak van Werkhoven. Vera Boonen, lid van Multiple Voice: "Dat vonden we allemaal zo leuk dat we besloten elk jaar samen op te treden. Dat is helaas niet gelukt, de agenda stroomt nu eenmaal snel vol. Maar toen we een manier bedachten om ons jubileum te vieren, dachten we meteen weer aan de gezamenlijk optreden met onze buren."

JUICHEN Die suggestie werd zeer enthousiast ontvangen bij beide andere koren. Evamarie van Vark, van de Mamma's en Pappa's: "Toen wij tijdens de repetitie van het verzoek hoorden, stond een aantal echt te juichen. Het is gewoon zo leuk om samen te zingen." Ook vanuit Bunnik was de reactie meteen positief. Ingrid Willems van het Popkoor Bunnik: "Als je apart een lied oefent klinkt het al mooi. Maar als je dan met drie koren tegelijk gaat zingen, is het nog zoveel mooier."

De drie koren kennen hun verschillen, maar het repertoire past prima bij elkaar. Multiple Voice is een kerkkoor en zingt zo'n tien keer per jaar in de kerk. Michael van Breemen is al 12,5 jaar dirigent. Vera: "We zingen altijd Engelstalig. We delen ons repertoire in drie stukken: kerkmuziek, muziek met een boodschap en 'gewoon leuke' muziek. Dat laatste zingen we niet in de kerk, maar wel als we ergens anders optreden, zoals op een korenfestival, een zorgcentrum of in een gevangenis."

OVERLAP De Mamma's en Pappa's zingen meer uit de laatste categorie, maar hebben ook overlap met Multiple Voice. Roeland Opstroom: "Wij zingen bijvoorbeeld ook The Rose en bepaalde kerstnummers." Hetzelfde geldt voor het Popkoor. Het samen zingen is na dit optreden zeker niet afgelopen. Zowel het Popkoor Bunnik en de Mamma's en Pappa's bestaan zo'n 8,5 jaar. Dat betekent dus feest over anderhalf jaar. De wens om dan weer samen te zingen is al uitgesproken.

De koren hebben allemaal een probleem: een tekort aan mannen, zij zijn vaak ondervertegenwoordig. Vooral bij de Mamma's en Pappa's in Werkhoven is dat een probleem. Evamarie: "We kunnen sowieso wel zangers gebruiken, in alle stemmen, maar vooral mannen inderdaad." In Bunnik is er flinke verbetering gekomen in die verhouding. Ingrid: "Wij hebben een keer een open mannenrepetitie gehouden en daar kwamen veel mensen op af. Allemaal zijn ze gebleven."

PUBLIEK In de H. Nicolaaskerk kan zo'n vierhonderd man publiek zitten. De koren hopen dan ook op een groot publiek. Ingrid: "In een volle kerk klinkt het nog mooier." De zaal gaat open om 19.30 uur, het optreden begint om 20.00 uur. Kaarten voor het concert zijn verkrijgbaar bij de familie Naron op 030-6562438 of via 30jaarmultiplevoice@gmail.com . Ook aan de deur worden nog kaarten verkocht.

De drie koren al eerder gezamenlijk op, om geld op te halen voor het Dak van Werkhoven, in 2013. Fotograaf: Martin Leijen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie