Groepsaankoop zonnepanelen voor inwoners van de provincie Utrecht gestart

11 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

De gemeenten Utrecht, Woerden en Lopik zijn een groepsaankoop zonnepanelen in samenwerking met het onafhankelijke consumentencollectief iChoosr gestart. Alle inwoners van de provincie Utrecht kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven als deelnemer van de groepsaankoop zonnepanelen SamenZonneEnergie.

Nog vele daken te gaan

"Slechts een klein percentage van de daken in Nederland die geschikt zijn voor zonnepanelen, wordt op dit moment gebruikt," zegt Kirsten Kremer, Projectmanager van SamenZonneEnergie. "We hopen mensen te interesseren voor een eigen zonnepanelensysteem door ze goed te informeren en tijdens het gehele proces en zoveel mogelijk te ontzorgen."

De groepsaankoop is een laagdrempelige manier voor inwoners om zich te laten informeren over de mogelijkheden van zonne-energie. Door het organiseren van een veiling wordt er een scherpe prijs voor een zonnepanelensysteem bedongen. SamenZonneEnergie bewaakt daarbij de kwaliteit van de leveranciers, producten en installatie.

Vrijblijvend inschrijven

Wie benieuwd is naar de kosten en opbrengsten van zonnepanelen kan zich tot en met 9 november gratis en vrijblijvend inschrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Op 10 november organiseert SamenZonneEnergie de veiling onder vooraf gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een aanbod op maat.

Als een deelnemer besluit om het aanbod te accepteren, dan wordt er een volledig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment wekt de nieuwe eigenaar van het zonnepanelensysteem direct zelf zonne-energie op. Gemeenten zetten via SamenZonneEnergie dus een stap naar een duurzamere omgeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie