Odijkers gaan samen eten

19 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK De Eettafel van Odijk gaat op 4 november van start. Deze nieuwe activiteit van de Huiskamer van Odijk is bedoeld voor alle dorpsgenoten die het gezellig vinden om elkaar tijdens een smakelijke driegangenmaaltijd te ontmoeten. Er zijn nog vrijwilligers nodig om gastvrouw of gastheer te zijn.

Agnes Corbeij

De Eettafel is er voor alle Odijkers. Jong en oud, alleenstaand of met partner, al lang hier wonend of nog maar kort in Odijk. Het is dé kans om dorpsgenoten te leren kennen. Ook een introducé meenemen kan altijd. Vrijwillige koks maken een heerlijk driegangendiner en tussen het eten door kan gezellig gekletst worden. En neem gerust een introducé(e) mee.

KOKS Vorige week werd al proef gekookt door twee van de koks, Heleen Tollenaar en Charles Ruppers in de speciaal verbeterde keuken van het Dorpshuis. Heleen woont nu een half jaar in Odijk. "Ik wil hier niet alleen wonen, maar ook iets betekenen. En koken vind ik erg leuk. Ik heb vaker gekookt voor groepen van honderd man, dus ik heb ervaring."

Charles woont in Bilthoven, maar heeft vrienden in Odijk. "Ik heb jaren als kok gewerkt en ook kooklessen gegeven. Nu heb ik een schildersbedrijf, maar toen ik gevraagd werd dit te doen, dacht ik meteen: 'Waarom niet?'"

TIEN EURO De eerste gezamenlijke maaltijd is op 4 november. Ontvangst is vanaf 17.30 uur, de maaltijd wordt geserveerd rond 18.00 uur en duurt tot uiterlijk 20.00 uur. Per keer vraagt de Eettafel een onkostenvergoeding van 10 euro per persoon. Niet-leden van de Huiskamer betalen 12,50 euro. Dat is inclusief een driegangenmaaltijd en koffie of thee na. Het bedrag kan ter plekke betaald worden.

Wil je een keer mee-eten? Of wil je af en toe helpen als gastvrouw, -heer of assistent kok? Neem dan contact op via info@huiskamervanodijk.nl of telefoonnummer 06 23707137. Voor alle Eettafel-vrijwilligers is er op vrijdag 21 oktober een kennismakingsbijeenkomst/ informatieavond met proefmaaltijd. Deze avond duurt van 17.30 tot 19.30 uur. Als het vervoer een probleem vormt, kan de Chauffeur van Odijk inspringen. Daarvoor kunt u bellen met 06-20345209.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie