Teddy tekende Het Lievedierenbos

12 oktober 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Teddy (8) uit Bunnik maakte samen met haar opa Gerrit van der Vorst een boekje met de titel Het Lievedierenbos. In het kader van Kinderboekenweek, waarin het thema 'opa en oma' was, werd dit boekje op de Camminghaschool voorgelezen.

Agnes Corbeij

Een juf van Teddy vertelde in de klas over een boekje dat zij zelf had gemaakt samen met haar vader. Gerrit: "Dat wilde Teddy ook wel. En dan samen met opa. Dat hebben we gedaan." Gerrit van der Vorst heeft zich na zijn pensionering toegelegd op het schrijvers vak en bracht al twee boeken uit over de holocaust. "Dit boekje over lieve dieren is een iets luchtiger onderwerp, zeg maar."

Gerrit schreef de teksten en Teddy maakte daar de tekeningen bij. Gerrit: "Het viel Teddy wel een beetje tegen hoeveel werk het was, want mijn schrijftempo lag iets hoger dan haar tekenwerk." Maar het resultaat mag er zijn, een prachtig boekje met korte verhalen over Emma de beer, Hip de haas, Siepie de slak, Vanessa de vis en anderen. Zo is Siepie bijvoorbeeld fan van Justin Bieber, maar kan ze zelf niet mooi zingen. "Slakken zingen heel langzaam en dat klinkt niet mooi." Ook knuffelt ze erg langzaam en dat is een plakkerig en slijmerig gedoe.

Het boekje is verkrijgbaar bij Van Ravenswaay, zolang de voorraad strekt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie