FAVORIETJE

10 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Er is geld om het winkelgebied in Bunnik aantrekkelijker te maken. Met een royaal gebaar trekt de wethouder zijn portemonnee om te gaan shoppen. Nieuwe bloembakken en nieuw straatmeubilair in het centrum staan al op de boodschappenlijst. En weg met die lelijke paaltjes! Maar het is niet allemaal treurnis in het dorp. Want ons centrum is onlangs opgeluisterd met een prachtige blikvanger: een levensgroot RIETJE. Is dat niet fraai?

Had u het RIETJE al gezien? Ik ook niet. En hij is ook alweer weg. Het RIETJE was onderdeel van een campagne van waterbedrijf Vitens om ons er bewust van te maken dat wij in een waterwingebied wonen en dat wij medeverantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het drinkwater. Nou, dan zijn ze in Bunnik aan het goede adres; wij poetsen onze tanden met Sourcy.

Vitens wint in ons gebied zo'n 3,5 miljoen m3 schoon water voor inwoners van Bunnik en Houten. 10% van de verontreiniging wordt door de inwoners zelf veroorzaakt. Het RIETJE moet ons waarschuwen voor de nadelige gevolgen van bestrijdingsmiddelen, medicijnresten en autovloeistoffen op de waterkwaliteit van Vitens. 10%, dat klinkt best weinig. En de overige 90% dan? Stuurt de campagne van Vitens ons met een kluit in het RIETJE? En hoe zit het dan met de kwaliteit van Sourcy? Is dat dan wel bestand tegen onze pillen, verdelgers en de drang om op zaterdag de auto te wassen?

Het RIETJE is alweer weg. Het is even snel verdwenen als het kwam. Gestolen? Verplaatst? Wie zal het zeggen? Boze monden beweren dat het RIETJE vrijdag direct weg moest van de brandweer. Bij een inspectie bleek dat dit RIETJE geen water maar aardgas had aangeboord.

Vitens versierde ons centrum met een RIETJE, maar aandacht kreeg de campagne niet. Inwoners van Bunnik hebben meer oog voor ons onooglijke centrum. De krant staat er vol van. En na jaren van bezuinigen gaat de gemeente weer investeren. Weg met de leegstand en de verbouwingen, er is werk aan de winkel. Blaas het centrum weer leven in! Laten we wel zijn; vorige week was down town Bunnik tenminste nog knudde mét een RIETJE.

Wouter de Kleyn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie