Maak je eigen natuurkunstwerk met opa of oma

7 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Stichting Buitenmakelaar organiseert op maandag 17 oktober in de herfstvakantie een leuke buitenactiviteit. Samen met je opa of oma - het mag ook een andere verzorger zijn - maak je je eigen natuurkunstwerk van herfstbladeren, takken, kastanjes, bessen, eikeltjes en alles wat je nog meer buiten kunt vinden. Deze activiteit sluit aan op het thema van de kinderboekenweek 'Voor altijd jong! Over opa's en oma's'.

Alle opa's en oma's zijn met hun kleinkinderen van harte welkom tussen 15:00 en 17:00 op het grote grasveld voor de Camminghaschool en de Anne Frank School. We lopen met zijn allen een rondje om mooi materiaal te verzamelen en daarna gaan we aan de slag om er een kunstwerk van te maken. Je kunt ook zelf alvast je verzameling herfstmateriaal meenemen. Er is koffie en thee voor de opa's en oma's en limonade voor de kinderen.

Stichting Buitenmakelaar is de uitgever van het boek '50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde Bunnik+Odijk+Werkhoven'. Vóór de herfstvakantie krijgen alle kinderen in groep 3 hun eigen exemplaar van het boek. De kinderen in groep 4 hebben afgelopen jaar het boek gekregen.

Het boek stimuleert kinderen (meer) buiten te spelen, met een lijst van 50 buitenactiviteiten. Alle activiteiten kunnen hier in de buurt worden gedaan, een aantal zijn specifiek voor onze gemeente bedacht. Er zit ook een kaart van de gemeente bij met ideeën voor plekken om buiten te spelen.

Woon je in de gemeente, maar zit je kind in groep 3, 4 of 5 op een school voor speciaal onderwijs buiten de gemeente of in een andere gemeente op school, en wil je toch een 50-dingen boek voor jouw kind? Stuur dan een mailtje naar buitenmakelaar@gmail.com

Verzamelen Natuurkunstwerk: maandag 17 oktober vanaf 15.00 uur op het grote grasveld voor de Camminghaschool en de Anne Frank school. Zorg bij slecht weer voor regenlaarzen en -kleding. Om 17:00 uur is het afgelopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie