€ 5.630,57 voor Fonds verstandelijk gehandicapten

7 oktober 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK In de week van 26 september tot en met 1 oktober is in heel Nederland voor Fonds verstandelijk gehandicapten gecollecteerd. Collectanten gingen van deur tot deur om mensen met een verstandelijke beperking te laten meedoen in de samenleving. En met succes. In Bunnik werd er € 3.116,04 opgehaald, in Odijk € 1.565,75 en in Werkhoven dit jaar € 948,78. In totaal een bedrag van maar liefst € 5.630,57.

Een record opbrengst in de gemeente waar veel mooie dingen mee gedaan kunnen worden voor mensen met een verstandelijke beperking. Dit jaar gaat de helft van de opbrengst in Odijk naar Humanitas. Zij hebben twee woonvoorzieningen voor mensen met een verstandelijke beperking in Odijk en willen o.a. de bewoners verrassen met een bezoek aan de Winter Efteling. In Werkhoven gaat de helft van de opbrengst naar Stichting De Graanschuur die Mannah (voorheen De Kip) aan de Werkhovenseweg achter de molen ondersteunt. Ook zij zullen het geld besteden aan dingen waar anders geen middelen voor zijn: naar de film, naar een museum of een dierentuinbezoek. Het zijn kleine dingen die een groot verschil maken.

Gewoon meedoen is vaak niet vanzelfsprekend voor mensen met een verstandelijke beperking en vergoedingen vanuit de overheid zijn beperkt. Men is daarom super blij met dit fantastische resultaat en wil alle vrijwilligers en gulle gevers enorm bedanken!

Collectant gemist? U kunt dit goede doel ook steunen door een gift over te maken op rekeningnummer NL48INGB0001122222 ten name van Fonds verstandelijk gehandicapten te Odijk of sms FVG naar 4333 en doneer hiermee eenmalig € 3. Meer informatie over het Fonds vindt u op www.fondsverstandelijkgehandicapten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie