4,5 miljoen in spaarpot erbij

12 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK De Programmarekening 2015 werd op 23 juni met een voorlopige status vastgesteld, omdat zorginstanties hun rekeningen nog niet hadden ingediend. Reden voor de accountant om zijn goedkeuring nog niet te geven. Op 27 september was er een extra raadsvergadering om deze Jaarrekening alsnog vast te stellen. Net op tijd om sancties van de overheid te voorkomen - cijfers moesten op 30 september binnen zijn. Onder aan de streep kan de spaarpot met 4,5 miljoen worden bijgevuld.

SPAARPOT De Programmarekening 2015 geeft een overzicht van het voorbije financiële jaar. Uit deze cijfers blijkt dat de gemeente Bunnik er prima voor staat; er is 4,6 miljoen over. Dit geld gaat naar de Algemene Reserves, dat is de gemeentelijke spaarpot. Althans, dat was het raadsvoorstel in juni. De accountant stuitte inmiddels op een probleem in de Bunnikse financiën - namelijk dat reserveringen voor onderhoud van wegen en gebouwen niet zijn gemaakt.

ONDERHOUD De accountant stelt nu Iin september vast dat er in 2015 een bedrag van 6,2 miljoen is overgebleven. Dit geld gaat naar verschillende potjes. Vanuit het sociaal domein gaat het 1,4 miljoen reservegeld dat niet nodig bleek voor schrijnende gevallen, terug naar de algemene reserves. Verder is er een potje voor onderhoud aan wegen gemaakt van 7 ton. En een potje voor onderhoud aan gebouwen van 9 ton. Zo blijft er 4,5 miljoen over om in de spaarpot te stoppen.

FINANCIEN Het CDA vroeg tijdens de raad van 6 oktober aan wethouder Zakee (P21) sinds wanneer hij niet meer eindverantwoordelijk is voor Financien? Op 27 september kon hij een vraag over zorgaanbieders niet beantwoorden, waarbij hij verwees naar wethouder Eijbersen. Zakee: "Ik heb vorige week al gezegd dat ik gewoon eindverantwoordelijk ben."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie