Meiden dromen samen

12 oktober 2016 om 00:00 Voorpagina

BUNNIK/UTRECHT Tien meisjes uit Kanaleneiland en tien meiden uit Bunnik - uit groep 7 en 8 - kwamen vorige week woensdag naar de tuinen van de Amelishof in het kader van het project Betrokken Meiden. Deze week gaan de Bunnikse meiden op bezoek bij hun leeftijdsgenoten in Kanaleneiland. Ook schreven ze elkaar brieven.

Het project Betrokken Meiden is een spin-off van Betrokken Kinderen, dat al twee keer werd georganiseerd in Bunnik, door Monique van Wielink en Femke Dotman. Monique van Wielink zocht voor dit nieuwe project contact met Maame Hammond, begeleidster van een meidengroep in Kanaleneiland. Betrokken Meiden is bedoeld als een ontmoeting tussen culturen, met een programma over dromen, verlangens en wensen.

De meiden schreven eerst brieven naar elkaar, die gezamenlijk werden gelezen en beantwoord. In de kas van de Amelishof ontmoetten de twee groepen meiden elkaar voor het eerst. Samen maakten ze doosjes van vilt, waar zij hun dromen in stopten. Ook kookten de meiden samen. Monique: "Er zijn allerlei verschillen te noemen tussen de meiden, maar het was verrassend hoe snel ze met elkaar in contact waren en hoe natuurlijk dat ging. Kinderen zien toch vooral de overeenkomsten."

In Kanaleneiland wordt er samen een Marokkaanse high tea gemaakt en over ieders gewoonten gepraat. Samen worden de lekkere hapjes opgegeten.Volgende week komen ook de moeders erbij en presenteren de meiden wat ze hebben gedaan en geleerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie