Op Fort bij Vechten vindt op 15 en 16 oktober alweer de 17de editie van Vormgevers in Hout plaats.

1 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

Wie: 60 vormgevers in hout

Wat: laten hun kunnen zien op een tentoonstelling met demonstraties, lezingen en interactie.

Waar: op Fort bij Vechten, Bunnik.

Wanneer: 15 en 16 oktober 2016, van 11:00 tot 17:00 uur

Informatie: www.vormgeversinhout.nl

De tentoonstelling VORMGEVERS IN HOUT vindt dit jaar voor de 17de keer plaats en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste op het gebied van Vormgeving in Hout. Meubelmakers, beeldhouwers, houtdraaiers, muziekinstrumentenmakers en andere vormgevers en kunstenaars tonen hun nieuwste werk. Van inlands hout en milieuverantwoord afgewerkt. Alle makers staan bij hun producten om te vertellen of te demonstreren en sommigen geven zelfs hun gereedschap heel even uit handen aan bezoekers. Een zager verzaagt bomen tot platen, balken en sokkels. Dit jaar doen er veel nieuwe deelnemers mee. De mogelijkheden voor houttoepassingen blijven doorgroeien.

Er is weer een inspirerend programma van lezingen, gegeven in het nieuwe auditorium, met sprekers als Joost Kramer, Meindert Bruggemans van de Unie van Bosgroepen, Coen Eggen over zijn nieuwe boek VAKWERKBOUW, Job Wittens van Peppelhout, Bert Aalbers van KopsHout en Nienke Verschuur van NINOK. En Rutger Graas van Meubels van de Molen geeft een Masterclass Afwerken en Onderhouden van Hout.

Fort bij Vechten is sinds kort een museum. In de museale sfeer op 17 hectare historisch fort is nu nog meer mogelijk, ook op culinair gebied. Het is nog meer een cultureel bolwerk waar alle zintuigen aan hun trekken kunnen komen.

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober is VORMGEVERS IN HOUT open van 11 tot 17 uur. De entree is € 7,50 voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Zet alvast een groene stip in uw agenda!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie