Trapveld weer als nieuw

5 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK Sinds kort kunnen de buurtkinderen rond de Zeisterweg in Odijk weer terecht op hun eigen trapveldje. In het kader van de Nationale Sportweek werd het veld heropend door de kinderen zelf, samen met het meisjesteam van SV Odijk, twee buurtsportcoaches en de wethouder van Sport, Jorrit Eijbersen.

Agnes Corbeij

Groendiensten Reinaerde en Sporthuis Bunnik gaven vorig jaar een kerstcadeau aan de inwoners van de gemeente Bunnik. Zij beloofden het veldje op te knappen. Het veld was vaak een grote blubberzooi, waardoor het weinig gebruikt werd. In de directe omgeving zijn geen andere trapveldjes, dus dat was wel een gemis.

WERKZAAMHEDEN Het veldje werd dan ook grondig gerenoveerd. Er werd een grotere doorgang gemaakt voor de machines, waarna het veld werd doorgespit, vlag gemaakt, ingezaaid en bemest. De werkzaamheden liepen wat vertraging op, omdat de machines er met het natte weer in juni het veld niet op konden. Na het inzaaien moesten de kinderen zich inhouden, om het gras de kans geven te ontkiemen. Maar sinds een aantal weken ziet het veldje er keurig en prachtig groen uit. Het Sporthuis en Groendiensten Reinaerde blijven het trapveldje ook de komende jaren onderhouden.

Naast veel buurtkinderen was ook een meisjesteam van SV Odijk aanwezig om een lekker potje te voetballen. Buurtsportcoaches Jesper en Mieke verzorgden een leuke voetbalwedstrijd. Ook wethouder Eijbersen deed sportief mee. Tot slot kregen het meisjesvoetbalteam en de buurtkinderen een bal van Sporthuis Bunnik. Zodat zij altijd een bal hebben om op het veldje te kunnen spelen.

OP ZOEK Sporthuis Bunnik en Groendiensten Reinaerde zijn voor het volgende kerstcadeau op zoek naar - sportieve - uitdagingen in Bunnik en Werkhoven. Kent u daar een openbaar (speel)terrein, sportattribuut of zo dat nodig opgeknapt moet worden of beter moet worden onderhouden, meld dat dan via info@sporthuisbunnik.nl. Wie weet dat het onderhoud daarvan het volgende kerstcadeau aan de inwoners van Bunnik wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie