Eerste wintertransport op stapel

5 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

BUNNIK De eerste lading winterkleding voor de vluchtelingen in Noord-Irak vertrekt over ruim twee weken. Vehanoush Begoyan uit Bunnik zamelde de afgelopen jaren in totaal al 7425 kilo kleding in voor de vluchtelingen. De winter komt er weer aan, dus het gaat koud worden. Tot 22 oktober kan er kleding ingeleverd worden.

Agnes Corbeij

Dat kan op de Kennedylaan 33 in Bunnik. Vehanoush: "We vragen de mensen om naast kleding, ook geld te geven. Het versturen van de kleding kost een euro per kilo. De vorige keer kregen we veel kleding, maar weinig geld. Dan kunnen we het niet versturen." Vehanoush maakte gebruik van de uitverkoop van Terstal. "Van een vrouw  kregen we een gift van 240 euro, daar heb ik stapels kinderkleding van gekocht.

In Mosul wordt weer flink gevochten. "Veel mensen vluchten, dus is er een nieuw kamp gebouwd, kamp Depkeh. Daar gaat de kleding dit keer naartoe. Het is ongelooflijk om te zien hoeveel mensen daarheen komen. Er is te weinig eten, kleding en medicijnen en veel mensen zijn ziek."

Haar man Maan Pakos gaat binnenkort naar het noorden van Irak, om ter plekke kleding en eten te kopen en uit te delen onder de vluchtlingen. Vehanoush: "Dan kost het transport geen geld en daar is het goedkoper. We hebben duizend euro gekregen van de Oranjemarkt, dat gebruiken we daarvoor. Ook hopen dat mensen daar geld voor willen geven." Een bijdrage kan overgemaakt worden op het rekeningnummer van Vehanoush, NL11INGB0007813075, onder vermelding van 'actie Irak'.

Ook zou Vehanoush graag iets willen betekenen op het gebied van gezondheidszorg. "Ik kom heel graag in contact met iemand die medicijnen kan brengen of op een andere manier kan helpen. Ik heb de contacten met zestig kampen daar." Vehanoush vroeg Artsen zonder grenzen en het Rode Kruis al om hulp, maar zij kunnen niet meer doen dan ze al doen. "Ik heb er kinderen gezien die een operatie nodig hebben." Kun je helpen, neem contact op met Vehanoush via 06-47878375.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie