Zonnebloemers zweven

5 oktober 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK/LEMELE Toon van Leeuwen van 93 en Trees Miltenburg van 83, beiden uit Odijk, kregen van de Zonnebloem een unieke kans, die ze met beide handen aangrepen. Ze maakten vorig weekend een zweefvlucht in een vliegtuigje boven Overijssel. Beiden stapten zeer enthousiast uit.

Agnes Corbeij

Van Leeuwen en Miltenburg waren mee met een Zonnebloem vakantie van de regio Rijn&Heuvel in Lemele (Overijssel). Alle gasten kregen de mogelijkheid om te gaan zweefvliegen. De echtgenoot van de regionale voorzitter Marijke van Munster zweeft namelijk zelf bij de Aero Club Salland in Lemelerveld, het buurdorp van Lemele. Het leek haar een mooi idee om voor mensen die dat wilden, dit te realiseren.

AANRADER Onder de gelukkigen waren twee Odijkers. Mevrouw Miltenburg: "Het zweefvliegen was geweldig, ik kan het iedereen aanraden." Het lopen gaat niet zo makkelijk meer, maar ze werd netjes opgehaald en in het vliegtuig geholpen door de vrijwilligers. Bang was ze helemaal niet. "Tijdens het opstijgen helde het zweefvliegtuig soms wat opzij of schudde het wat heen en weer. Maar eenmaal boven is het zó ontspannen en rustig. Heerlijk gewoon."

Het thuisfront was niet op de hoogte. "Ik heb expres vooraf thuis niks gezegd. Mijn kinderen zouden volgens mij nooit geloofd hebben dat ik het zou doen. Dus dat wordt een mooie verrassing voor ze, als ze dit stukje lezen".Ook Van Leeuwen aarzelde geen moment om met een zweefvliegtuig de lucht in te gaan. Hij kent Overijssel goed, want zijn vrouw kwam er vandaan. "Het is een prachtig gebied en het was machtig mooi om het van boven te zien."

TEHRMIEK Ook Van Leeuwen kende geen spanning. "Ik ben geen moment bang geweest. Het was een schitterende dag, het weer was mooi, de thermiek goed. Ik had nooit gedacht dat ik dit nog een keer zou doen. Maar als ik de kans krijg, doe ik het gelijk weer!"

De Zonnebloem is er voor mensen met een lichamelijke beperking en wil ook hen volop van het leven laten genieten. Met deze zweefvlieg-actie heeft zij dit meer dan waar gemaakt. Voor meer informatie kijk op www.zonnebloem.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie