Kunst kijk route Bunnik in Odijk

23 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

De Kunst kijk route Bunnik loopt nu ook door Odijk. Op 1 en 2 oktober a.s. tussen 13.00 uur en 17.00 uur kunt u werk van de beeldhouwers Niek Wittebrood en Laus Heezemans zien in hun atelier "De Steenwerkplaats" aan de Zeisterweg 81f Odijk.

Niek werkt vooral met de hardste steensoort: graniet. Zijn beelden zijn een lust voor het oog, meestal eenvoudig van vorm en doen denken aan oervormen. Niek maakt grote beelden voor in de tuin en kleine beelden voor op de vensterbank. Daarnaast maakt hij onder andere grafmonumenten. Op de kunstroute presenteert Niek het beeld "De Speer" dat net klaar is. (zie foto)

Laus werkt met Belgisch Hardsteen. Het kenmerkende van zijn beelden is de eenvoud van de vorm; geen details of versieringen. Bij het maken van een beeld gaat Laus uit van een begrip of van een idee, zoals kwetsbaarheid. Hij tracht het wezenlijke van wat hij wil zeggen in steen vorm te geven. Dat lukt nooit perfect, het blijft een zoektocht.

Beeldhouwen in steen is nog springlevend in het atelier aan de Zeisterweg 81f, Odijk. Misschien is beeldhouwen iets voor jouw. Probeer het uit in ons atelier tijdens de kunstroute en met een gratis proefles bij Niek of Laus.

We zien u graag op 1 en 2 oktober tussen 13.00 uur en 17.00 uur en op de

opening van de kunstroute in de overzichtstentoonstelling.

De opening vind plaats op 1 oktober 11.00 uur.

Locatie: Art Center Amati, parallel weg 1, Bunnik. Wij zijn hier beiden aanwezig en met ieder twee beelden vertegenwoordigd.

Niek Wittebrood

meer informatie: www.steenidee.nl, www.kkib.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie