Open dag Proxima Terminale Zorg op zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 15.00 uur in Nieuwegein.

22 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Proxima Terminale Zorg is een vrijwilligersorganisatie die zowel in de hospice in Nieuwegein als bij mensen thuis in de provincie Utrecht, waaronder Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede, zorg en begeleiding geeft aan terminaal zieke personen en hun naasten.

Op zaterdag 8 oktober houdt Proxima Terminale zorg in het kader van de internationale week van de palliatieve zorg van 11.00 tot 15.00 uur een open dag. Belangstellenden zijn van harte welkom in de hospice in Nieuwegein aan de Hogerhoeve 2.

Tijdens de open dag kunt u een rondleiding krijgen in de hospice en een film bekijken over de zorg in de hospice en bij mensen thuis. De film geeft een beeld van hoe terminale patiënten en vrijwilligers met elkaar omgaan. Vrijwilligers en coördinatoren zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en na te praten. Een drankje en een hapje staan klaar.

Het thema van de internationale week van de palliatieve zorg is dit jaar: "Kwaliteit van leven, als het leven pijn doet". Tijdens deze week organiseert Proxima tevens de volgende activiteiten:

• Op zondag 2 oktober is er een sponsor wandeltocht met een IVN Natuurgids door het IJsselbos. De wandeling start om 13.30 uur bij de ingang van het IJsselbos langs het Hooglandse Jaagpad vlakbij de watertoren. U kunt parkeren bij tuincentrum Baars. De wandeling duurt ongeveer 1 ½ uur en kost € 2,50. De opbrengst is voor Proxima. Wij raden u aan stevige waterdichte schoenen te dragen.

• Op dinsdag 4 oktober om 20.15 uur wordt in filmtheater Nieuwegein de film "Chronic" vertoond. In deze aangrijpende film speelt acteur Tim Roth (bekend van de films van Quentin Tarantino) een verpleger die mensen op het randje van de dood de laatste zorg geeft. Er is de mogelijkheid aan een nagesprek deel te nemen.

• Op donderdag 6 oktober is er van 15.00 tot 17.00 uur een "dialoog" bijeenkomst in de bibliotheek in Nieuwegein over "van betekenis tot het einde". Geen gemakkelijk onderwerp. We lopen er liever voor weg, maar dood gaan we allemaal. In een kleine groep staan we stil bij uw ervaringen, maar ook bij uw ideeën, beelden en wensen over het levenseinde. Gespreksleider is mevrouw S. Jennings. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar administratie@proxima-terminalezorg.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie