De Grote Clubactie

22 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK De Grote Clubactie begint dit jaar op zaterdag 1 oktober. Ook uit Bunnik doen clubs mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas te vullen. Kinderen komen in de maanden oktober en november langs de deuren om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

Clubs hebben dit geld hard nodig om rond te komen. Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat clubs hun inkomsten gemiddeld voor 55% uit contributie halen. Naast sponsoring, reclameborden, entreegelden, subsidies en kantine inkomsten, wordt 8% gerealiseerd door financiële acties, zoals sponsorlopen en lotenverkoop. Bijna alle ondervraagde verenigingen (91%) organiseren activiteiten die extra geld opleveren. Twee derde (66%) van de verenigingen organiseert de Grote Clubactie om extra inkomsten te werven. De opbrengst van financiële acties wordt vooral gebruikt voor algemene verenigingskosten (72%), zoals materiaal, activiteiten, de huur van een accommodatie en begeleiding.

CONTRIBUTIEGELD BETAALBAAR HOUDEN Dit jaar is het alweer de 44e editie van de Grote Clubactie. Directeur Frank Molkenboer: "Veel verenigingen zijn afhankelijk van de inkomsten van de Grote Clubactie. Omdat clubs de contributie betaalbaar willen houden voor hun leden, zijn financiële acties zoals de Grote Clubactie essentieel." Uit het onderzoek van het Mulier Instituut komt naar voren dat 59% van de verenigingen de opbrengst van een actie gebruikt om de contributie betaalbaar te houden. Molkenboer: "Het verenigingsleven is veel waard en vervult een belangrijke functie in onze samenleving. Dit willen we koesteren, ook in de toekomst. Het moet dus voor iedereen bereikbaar en betaalbaar blijven. Bij ons is elke club welkom, of het nu om sport, cultuur of hobby gaat. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Een uniek hoog percentage voor financiële acties."

DEELNEMERS Aan de Grote Clubactie nemen dit jaar bijna 6.000 clubs deel. Verenigingen halen met deze actie gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 10.000,- op. Verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. Daarom organiseert de Grote Clubactie een landelijke loterij waarmee verenigingen extra inkomsten werven. Inwoners van Bunnik kunnen ook dit jaar de clubs uit hun omgeving weer steunen. Naast de hoofdprijs van € 100.000,- zijn in de loterij van de Grote Clubactie veel mooie prijzen te winnen. Dit jaar doen in Bunnik de volgende clubs mee: - Gymnastiekvereniging de Gemzen, - V.V. Bunnik 73 en HV Celeritas.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie