Ronkende motoren

28 september 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK De laatste clubwedstrijd autocross werd afgelopen zaterdag gereden, op het terrein achter studio A12 aan de Schoudermantel in Bunnik, georganiseerd door Autocrossvereniging Rang Pang. Na acht jaar Werkhoven, was het evenement terug op  deze plek.

Agnes Corbeij

Vanaf 11 uur werden de motoren van de crossauto's gestart om in 3 voorronden zoveel mogelijk punten bij elkaar te rijden. De beste coureurs kregen in de finale de beste startplekken. In totaal werd er gestart in zeven klassen: de juniorklasse, Standaard 1400 cc, Standaard 2000 cc Rang Pang, Standaard 2000 cc KNAF (Divisie V), Superstandaardklasse, Keverklasse, Sprint 1600 cc en Sprint 2000 cc.

GOEDE START In mooie volle groepen werd op de droge ovale baan een felle strijd gevoerd om zo mogelijk nog voldoende punten bij elkaar te rijden om één of twee plekken te stijgen in het jaarklassement van de klasse. Een goede start is zeer belangrijk en daarna is het een kwestie van doorrijden en hopen dat de crossauto mechanisch heel blijft om in de volgende ronde weer aan de start te kunnen verschijnen. Het publiek zag deze middag best een aantal mooie schuivers. Crossauto's op de grondwal, koprollen, achterstevoren, het spektakel kon niet op.

Doordat de manches en de aansluitende finale vlot verliepen, was er voldoende tijd om de monteurs van de coureurs de gelegenheid te geven ook een wedstrijdje te rijden in de crossauto waar zij het hele jaar aan (mee) helpen sleutelen, verbeteren en repareren. De belangstelling voor deze zogenaamde 'monteursrace' was groot.

MONTEURS Opvallend was, dat de monteurs niet onder bleken te doen voor de eigenlijke coureurs. In de finale werd uitgemaakt welke monteur deze dag het beste reed en dus als eerste over de streep kon komen. De beste coureurs en monteurs werden aan het einde van de dag gehuldigd en mochten een beker in ontvangst nemen.

Sinds 2009 werd de crosswedstrijd bijna jaarlijks aan de Beverweertseweg in Werkhoven georganiseerd, maar de landeigenaar had nu andere plannen met het land. Sander Baars, secretaris van autocrossvereniging Rangpang: " We moesten hard op zoek naar een nieuwe locatie." Die werd vrij snel gevonden. "Gelukkig kunnen we terecht op een stuk land waar we al eerder hebben gereden, het terrein achter Brothers in Bunnik." Door een goede samenwerking met de gemeente, kwam ook de vergunning op tijd rond.

HERSTEL Zo herstelde het seizoen van Rang Pang zich goed. Na een nat begin, met slechte banen als gevolg, volgden in augustus en september de echt leuke wedstrijden voor de leden. Komende winter worden weer nieuwe plannen gemaakt en uitgewerkt om met onder meer 2e Paasdag, Koningsdag en Hemelvaartsdag op de diverse terreinen in het Midden van Nederland het nieuwe crossseizoen in te luiden.

De organisatie hoopt in de nazomer van 2017 weer terecht te kunnen op terreinen in en of rondom Bunnik. Voor meer informatie over autocross en ACV Rang Pang: www.rangpang.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie