Ondernemers stappen in de ring

28 september 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Een aantal ondernemers uit Bunnik doet op 13 oktober mee met het eerste Business Boxing evenement in de provincie Utrecht, in Studio A12 in Bunnik. Zij zijn al een aantal maanden in training en gaan het tijdens deze dag tegen elkaar opnemen in de ring. Uit Bunnik doen drie ondernemers mee: Evert Bosman, Rob Peek en Christiaan Driessen.

Agnes Corbeij

Het evenement wordt georganiseerd door businessclub OnderNamen Utrecht en de Nederlandse Boksbond, waarvan de voorzitter ook nog eens een echte Bunniker is. In totaal doen ruim twintig Utrechtse MKB-ondernemers mee met deze uitdaging. Twee keer per week, vanaf zeven uur 's morgens, werken zij zich in het zweet om  de conditie bij te spijkeren en de fijne kneepjes van de sport te leren.

GEDULD Rob Peek, eigenaar van Brothers Horeca Groep, en Christiaan Driessen, eigenaar van Driessen Food, zijn al langer in training. Chrsitiaan: "Vorig jaar zomer begonnen we met een groepje ondernemers. Het doel was toen al om een leuk evenement te organiseren. Dat gaat nu dus gebeuren." Christiaan heeft vroeger ooit een blauwe maandag gebokst, maar de kennis van toen was aardig weggezakt. De laatste maanden leerde hij veel bij. "Ik heb vooral geleerd geduldig te zijn. Ik kan heel goed kijken en loeren, tot de tegenstander ongeduldig wordt."

Evert Bosman, eigenaar van Bloom Flowerstudio in Bunnik, traint sinds een aantal maanden. Hij is ontzettend enthousiast. "Ik heb vroeger korte tijd gebokst en ik begrijp nu absoluut niet waarom ik toen gestopt ben. Het is zo ontzettend leuk. Ik heb altijd al eens in de ring willen staan en nu gaat het echt gebeuren. Na dit evenement ga ik er ook gewoon mee door." Evert heeft een heel ander specialisme dan Christiaan. Waar Christiaan de tegenstander het liefst op afstand houdt, is Evert goed in dichtbij. "Ik ben goed in kort op de man boksen."

BLOOT STELLEN De trainingen vinden plaats bij Peter Zwezerijnen van Sportcentrum De Voltreffer in Nieuwegein en Eugene Sedney van Boksschool Sedney in Zeist. Beiden zijn zeer te spreken over het enthousiasme van de grote groep deelnemers: "Het is voor onervaren ondernemers nogal wat: jezelf zo bloot stellen voor de hele provincie en de uitdaging aan gaan om de boksring in te gaan. Maar we hebben er het volste vertrouwen in dat zij straks helemaal in vorm op het gala verschijnen."

Boris van der Vorst is voorzitter van de Nederlandse Boksbond en woont in Bunnik. Hij heeft een aantal deelnemers al privéles gegeven. "Het belooft een prachtig event te worden. Boksen biedt een geweldige work-out en het is bijzonder om een keer in een echte ring gestaan te hebben. Uiteraard vind ik het vanuit de Boksbond een geweldig initiatief."

KAARTJE Het Business Boxing is niet nieuw. Na evenementen in Eindhoven, Emmen, Rotterdam en Noordwijk, zijn nu de ondernemers uit de provincie Utrecht aan de beurt. Ook niet-leden van OnderNamen kunnen het evenement bijwonen, door een kaartje te kopen via de website van OnderNamen Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie