Klerezooi

14 september 2016 om 00:00 Nieuws

Dat Bunnikse ondernemers strijdbaar moeten zijn, is niet nieuw. Maar dat de ondernemers elkaar te lijf gaan, is wel opmerkelijk. Op 13 oktober organiseert ondernemersnetwerk OnderNamen 'Business Boxing'. Dan komen de ondernemers bij elkaar voor een pak slaag.

'terStal heeft de mooiste familiemode voor de laagste prijs. Met meer dan 200 winkels door heel Nederland, is er altijd wel een terStal bij je in de buurt.'

Wilt u nog meedoen aan een hippe, tweedehands dameskledingbeurs? Dat kan. Jurk aan de Rijn zoekt nog verkopers voor de beurs waar dames zich voor weinig geld in het tweedehands kunnen steken. Een buitenkansje voor ondernemende types met uitpuilende kasten vol oude kleren.

En Stichting Speel-o-theek de Wobbel organiseert zaterdag 17 september een kinderkleding- en speelgoedbeurs. Dit keer wordt de najaarscollectie getoond. De kledingbeurzen van de Wobbel worden druk bezocht, tijdens zo'n beurs worden er wel 3500 artikelen verkocht.

De dames van terStal zien het allemaal met lede ogen aan. Het filiaal van terStal aan Het Slot sluit aan het einde van de maand. Het rendement van de winkel was te laag. De geel-rood-zwarte borden bij terStal schreeuwen de laatste klanten naar binnen: 'Opheffingsuitverkoop. Twee halen, één betalen.'

Na Foto van Kesteren gaan nu ook de deuren van terStal op Het Slot. Op Facebook reageren sympathisanten van de keten geschokt op de sluiting. Zij hebben tot het einde van de maand de tijd om hun kast winterklaar te maken.

Het is niet zo vreemd dat de Bunnikse ondernemers zich tijdens een boksgala wat weerbaarder maken. Het filiaal van terStal vocht voor haar bestaan, maar kon niet opboksen tegen de digitale kleding van efficiënte weborderbedrijven en de gebruikte kleding van lokale initiatieven. De supermarkt groeit en de bloomist is net 15 geworden, maar Het Slot verandert in Het Spookslot.

De winkel terStal gaat weg, maar de website biedt uitkomst: 'Behalve winkelen in één van onze winkels kun je ook 24uur per dag online bij ons terecht, in de terStal webshop.' Wat een klerezooi!

Wouter de Kleyn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie