Startdag St. Nicolaasschool

5 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Het schooljaar op de St. Nicolaasschool is op een feestelijke wijze geopend, middels de jaarlijkse 'Startdag'. De ochtend startte met een viering in de St. Nicolaaskerk onder leiding van Meike Hettinga. Het thema tijdens deze viering was 'Jij bent welkom', met hierin aandacht voor de vluchteling. Het was een warme viering waarin elke groep met elkaar iets heeft gemaakt om een vluchteling in een leeg huis toch het 'thuis gevoel' te geven met het gevoel dat zij welkom zijn. De kinderen hebben ontzettend hun best gedaan van het maken van een vaas gevuld met bloemen tot een hond als huisdier.

Hierna naar school, want daar stond een heuse ijscokar op hen te wachten omdat de kinderen hun schoolbeloning hebben behaald! De kinderen hebben de afgelopen weken zo goed hun best gedaan zich aan de regels op school te houden dat iedereen twee bolletjes Italiaans ijs kreeg! In de middag eerst de diploma uitreiking voor de mediatoren. Kinderen van de groepen 7 en 8 schreven ook dit jaar weer indrukwekkende sollicitatiebrieven en na het volgen van een ware mediatoren training mochten de mediatoren vandaag hun diploma in ontvangst nemen. Vanaf nu loopt er tijdens de pauzes altijd een tweetal mediatoren rond, in een gekleurd hesje. Zij letten op of ze ergens kunnen helpen bij een conflict. Gedurende de hele dag zijn zij aanspreekbaar voor het helpen oplossen van conflicten.

Hierna barstte dan echt het feestgedruis los met een open podium, muziek, springkussens een tent met schminken, nagellakken, tattoo's zetten, popcorn, poffertjes, hotdogs en ga zo maar door. Het was een ontzettend gezellige dag, mede dankzij de activiteitencommissie die hier een groot deel aan heeft bijdragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie