Kerkdienst in open lucht

2 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Zondag 11 september viert de Protestantse Gemeente Odijk de jaarlijkse startzondag met een kerkdienst in de open lucht. In de pastorietuin, gelegen achter het Witte Kerkje, is daar genoeg plaats voor.

Dominee Kees Visser: "Eens per jaar houden we de kerkdienst onder de open hemel. Zo willen we ook uitdragen dat we een open gemeente zijn. Laat het maar klinken, iedereen is welkom!"

En als het nu regent? Dominee Visser: "We besluiten op de dag zelf of het weer goed genoeg is. De zes jaar dat ik hier nu predikant ben, hebben we de startzondag al vijf keer buiten kunnen vieren. Heel bijzonder om eens per jaar niet in het kerkgebouw, maar buiten in het gras en misschien zelfs in de zon samen te komen."

Je leven delen

Het thema voor de startzondag is dit jaar 'Deel je leven'. We lezen uit de bijbel over het delen van Gods evangelie en ons eigen leven. We delen ons leven immers met velen: gezin, vrienden, collega's, gemeenteleden. We gaan relaties aan en verbinden ons met mensen, binnen maar zeker ook buiten de kerk, met de gemeenschap om ons heen. Generaties gaan in gesprek over hun ideeën en vragen, over hun leven en geloof.

Tuinstoel mee

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de dienst mee te maken, deze begint om 10.00 uur. Neem wel een tuinstoel mee om op te zitten.

Mochten er onverhoopt buien vallen, kan worden uitgeweken naar de kerk. Als er koffie is gedronken na de dienst, speelt men een generatiespel met zoveel mogelijk deelnemers, waarin ervaringen worden gedeeld met elkaar . Voor de allerjongsten is er dan oppas. De startzondag besluit met een gezamenlijke lunch, waarvoor ieder iets lekkers meeneemt.

bijschrift bij de bijgeleverde foto's

Bij goed weer houdt PKN Odijk de kerkdienst op Startzondag 11 september buiten, in de pastorietuin achter het witte Kerkje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie