Concert "De Verbinding"

2 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

REGIO Het Utrechts Byzantijns Koor organiseert in het kader van hun 65 jarig bestaan een concert in samenwerking met het Stichts Mannenkoor uit Driebergen. Dit concert gaat plaats vinden op 24 september 2016 onder de naam Concert 'De Verbinding' in de Willibrordkerk Minrebroederstraat 21 te Utrecht.

Het Utrechts Byzantijns Koor schets met een rijke combinatie van stijlen een klankbeeld van de Slavisch-Byzantijnse kerkmuziek en Oekraïense wereldlijke zangcultuur. Muziek waarin de ziel, spiritualiteit en de menselijke kracht van het Slavische Oosten tot uitdrukking komen. Dit koor staat onder de bezielende begeleiding van Grigori Sergei Sarolea.

Het Utrechts Byzantijns Koor is in Nederland maar ook ver daar buiten toonaangevend in een aangrijpende muziek cultuur.

Het 60 man tellende "Stichts Mannenkoor" bestaat ook al ruim 60 jaar en heeft zijn sporen verdiend niet alleen in Driebergen maar op de gehele Heuvelrug. Bijzonder te vermelden is dat dit unieke koor in november 2016 is uitgenodigd in de "Royal Albert Hall" te Londen voor een benefiet concert voor de Engelse kankerstichting. Piet van der Sanden zal dit koor dirigeren.

Voor dit unieke concert kunt u kaarten a € 12,50 bestellen bij :

info@utrechtsbyzantijnskoor.nl of op de avond zelf bij de kerk.

Aanvang: 20.00 uur. Kerk open: 19.15 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie