Uitnodiging voor KRACHTbijeenkomsten Omgevingsvisie

7 september 2016 om 00:00 Algemeen

Kuun Jenniskens

ODIJK In september organiseren de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede - die samen werken aan een Omgevingsvisie - een drietal KRACHTbijeenkomsten. Dit gebeurt om de concept Omgevingsvisie voor het Kromme Rijngebied op onderdelen aan te scherpen en te verbeteren. De drie gemeentebesturen zijn op zoek naar een positieve, kritisch-opbouwende blik vanuit de samenleving. Denkt u mee?

KRACHT Nu de reacties op het ontwerp van de Omgevingsvisie - die van 23 juni t/m 24 augustus ter inzage heeft gelegen - zijn opgehaald, is het tijd voor de volgende stap. Er komen drie KRACHTbijeenkomsten, die elk een eigen thema hebben.Op 12 september gaat het over 'Landbouw en recreatie'.Op 19 september over 'Natuur, landschap en milieu'.Op 26 september over 'Rollen en bevoegdheden'.Deze avonden starten om 19.30 uur en zijn in het gemeentehuis van Bunnik, Singelpark 1 in Odijk.

Alle reacties die tijdens deze bijeenkomsten worden geuit, zullen worden voorzien van een antwoord. De drie gemeenten zien de KRACHTbijeenkomsten als belangrijke input voor het aanpassen van de visie. Hierna zal de visie ter vaststelling worden voorgelegd aan de drie gemeenteraden. Dit gebeurt waarschijnlijk eind dit jaar.

KWALITEIT Grensoverschrijdende vraagstukken waren aanleiding om voor de Kromme Rijnstreek één visie op te stellen. Deze heet 'Vanuit kwaliteit verder werken (natuurlijk)' en wordt door de drie gemeenten gebruikt als inhoudelijk afwegingskader voor initiatieven.

De vier speerpunten zijn: sterke ontwikkeling van recreatie, naar een kwaliteitscultuur, verandering en vernieuwing stimuleren, volop innovatie. Belangrijk is dat de gemeente willen gaan denken vanuit kwaliteit, en niet langer vanuit regels.

Met vragen kunt u contact opnemen met Ruben de Goede (Houten), Fred Odijk (Bunnik) of Robin Wouters (Wijk bij Duurstede).

Laat u weten bij welke bijeenkomst u aanwezig bent via e-mail b.v.dijk@bunnik.nl?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie