Judy Blank loopt en zingt

7 september 2016 om 00:00 Sport

WERKHOVEN Met Bunniks Mooiste nog vers in het geheugen, richten de hardlopers uit de regio nu de pijlen op Werkhoven Loopt. Op 17 september staat dit hardloopevenement in de agenda. Singer-songwriter Judy Blank loopt ook mee, én ze treedt op.

Agnes Corbeij

De organisatie van Werkhoven Loopt heeft een aantal onderdelen aangepast. Dimitri van der Ark: "Vanaf 15 uur kunnen de startnummers afgehaald worden en starten alle activiteiten op de Brink, zodat er direct van alles te doen is en dat het hardloopfeest al eerder van start kan gaan." Het horecaplein is meteen open, er is kinderopvang van Partou en de eerste clinic bootcamp begint, voor kinderen van 8 tot 14 jaar.

Dat programma duurt voort. Om 15.30 uur start de bootcamp clinic voor volwassenen, het boomklimmen voor kinderen en het rodeo plezier. Ook is de Sportfysio aanwezig voor een goede massage of voorlichting over blessures.

LOPEN De kinderen die 1 kilometer lopen, beginnen hun loop om 16.30 uur. Iets minder dan een half uur later gaat de 2 kilometer loop van start. Na afloop is de prijsuitreiking van de kinderlopen. Om 18.00 uur beginnen de warming-up en de start van de 5 en 10 kilometer lopen. Nieuw is de teamloop.

Dimitri: "Vorig jaar hebben we dit getest en dat was een succes. We zien hier zowel actieve atletiekverenigingen, als gelegenheidsteams. Een bijzondere is het team van sponsor Active constructions. In dat team zitten deelnemers met diverse nationaliteiten."

MUZIEK Ondertussen is er live muziek gestart. "We hebben een geweldige sing and songwriter, namelijk Judy Blank. Zij was een van de finalisten van de beste sing and songwriter van Chiel Beelen 3 FM. Het leuke is dat zij zowel optreedt als mee gaat lopen." Daarom stopt zij met zingen om 17.45 uur, zodat ze een kwartiertje kan bijkomen voordat ze van start gaat. Na 18.00 uur opent een speciaal springkussen, de kinderen hoeven zich dus niet te vervelen terwijl de ouders lopen.

Er doen steeds meer lopers uit de regio mee in Werkhoven. Dimitri: "Dit biedt kansen om meer te gaan samenwerken." Daarom is een competitie bedacht. "Organisatoren van de loopevenementen gaan tegen elkaar racen. Wij zijn in Bunnik geweest en zij komen bij ons. Ook uit Cothen en Odijk komen organisatoren."

RONDJE Wat inschrijving betreft, is de lijst het langst op de 10 kilometer. Dimitri: "Lopers vinden het helemaal niet erg om vier keer hetzelfde rondje te lopen. Ze ervaren het juist als positief dat ze elke 2,5 kilometer met veel enthousiasme worden ontvangen op de Brink. En zo is het niet alleen voor de lopers leuk, maar ook voor de supporters, familie, vrienden en kinderen."

CLINIC Ter voorbereiding op de kinderlopen van Werkhoven Loopt wordt er een gratis Bootcamp Clinic gehouden op donderdag 8 september bij Het Kwartier. Kinderen van 4 tot 7 sporten van 15:45 tot 16.15 uur en kinderen van 7 tot 12 daarna.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie