BLOOMetje voor Van Manen

7 september 2016 om 00:00 Nieuws

BUNNIK Burgemeester Hans Martijn Ostendorp heeft zaterdag het eerste Bloom-Jubileum-Ketting-Boeket uitgereikt aan Jan en Els van Manen van de gelijknamige kaashandel in de Dorpsstraat. Het Bloom-Jubileum-Ketting-Boeket is een initiatief van BLOOM Flowerstudio, die deze maand haar 15-jarig bestaan viert.

Om het jubileum met de hele gemeente te vieren, geeft bloemist Evert Bosman, die ruim zes jaar geleden de zaak van zijn moeder overnam, 15 weken lang een fraai jubileumboeket weg aan een inwoner van Bunnik, Odijk of Werkhoven die het verdient om in het zonnetje gezet te worden.

SOCIAAL De sympathieke actie ging zaterdag van start met de overhandiging van het eerste schitterende boeket, die de burgemeester namens BLOOM aan Jan van Manen schonk.

Ostendorp koos bewust voor deze Bunniker: "Van Manen toont zich een sociale en betrokken dorpsondernemer. Zo bezorgt hij nog bij klanten op leeftijd aan huis. En als ik op een verjaardag of op een 50- of 60-jarig bruiloftsfeest kom, staat er regelmatig een flesje advocaat, cadeau gedaan door kaashandel Van Manen." Overigens worden ook de boeketten die de burgemeester bij gouden en diamanten huwelijken overhandigt, al jaren door BLOOM Flowerstudio gemaakt.

KLOMPEN Van Manen gaat ver voor zijn klanten, heel ver. Burgemeester Ostendorp: "Van de 101-jarige heer Galama, die ik net heb gefeliciteerd, hoorde ik dat Jan twintig jaar geleden zag dat er bij de heer Galama werd ingebroken. Hij twijfelde geen moment, schopte zijn klompen uit en rende op zijn sokken achter de inbreker aan die hij op het station bijna in zijn kraag vatte. De gealarmeerde politie wist de dader dankzij Jan te grijpen en de heer Galama kreeg zijn portemonnee weer terug."

NOMINEREN Kaashandelaar Jan van Manen, die daarmee zaterdag niet alleen in de bloemen maar ook flink in het zonnetje werd gezet, reageerde verrast, maar vooral bescheiden: "Erg leuk en een grote eer."

KIPPENVEL Van Manen mocht op zijn beurt weer een andere dorpsgenoot nomineren, die een week later een verrassingsboeket ontvangt. Zijn keuze viel op Miep Blomberg, die volgens hem 'voor iedereen goed is en voor een habbekrats pianolessen en Frans geeft'. Evert Bosman zei kippenvel van deze nominatie te krijgen: "Dit schiet recht in mijn hart. Hiervoor ben ik precies de actie gestart. Een schat van een vrouw, die veel voor het dorp doet en een groot bloemenliefhebster is. Ik had geen mooiere nominatie kunnen bedenken!" Het 'kettingboeket' wordt in totaal 15 weken lang uitgedeeld, voor elk jaar eentje.

Voor het laatste boeket in december mag iedereen een ontvanger nomineren. Suggesties kunt u voor 1 oktober mailen naar info@bloomflowerstudio.nl.Verder kan er gespaard worden voor een speciale jubileumvaas. Voor elke volle spaarkaart doneert BLOOM Flowerstudio bovendien 2,50 euro aan 'Bruisend Bunnik'. Bosman wil daarmee graag iets teruggeven aan zijn dorp.

Kijk voor meer informatie op www.bloomflowerstudio.nl/jubileum-2016

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie