Cultuurcafé in de Watertoren

7 september 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

WERKHOVEN Op vrijdag 9 september vanaf 20.00 uur zijn alle inwoners van de gemeente Bunnik van harte welkom bij het 3e Cultuurcafé, georganiseerd door het Cultuurplatform Gemeente Bunnik. Een bijzondere plek. De avond wordt dan ook geopend met een lezing van Johan van Impelen. Hij gaat in op de geschiedenis van deze bijzondere landmark in de Gemeente en wat er vooraf ging aan de totstandkoming ervan.

Daarna krijgen drie culturele projecten uit de gemeente de gelegenheid te pitchen om een (start)bedrag te verdienen. Na de pauze is het woord aan het comité Open Monumenten van de gemeente Bunnik, die dit jaar voor het eerst intensief samenwerkt met de omliggende gemeentes Houten en Wijk bij Duurstede. De avond wordt afgesloten met een Cultuurcafé waarbij voor muzikale omlijsting wordt gezorgd. De winnaar van de pitch wordt uiteraard bekendgemaakt! En uiteraard is er volop ruimte om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar te netwerken en van gedachten te wisselen over het cultuurbeleid binnen de Gemeente Bunnik. Een geweldige avond waarop iedereen van harte welkom is; de toegang is gratis. Het Cultuurcafé wordt gehouden in de Watertoren aan de Watertorenweg 1 in Werkhoven. De zaal is open om 19.30 uur.

CROWDFUNDING Er kan worden gepitcht om een (start)bedrag bijeen te krijgen voor bijvoorbeeld het organiseren van een cultureel evenement of project. Een kunstwerk voor een van de 3 kernen in de gemeente? Of een plan om het culturele klimaat een nieuwe impuls te geven? Het toegankelijk maken van cultuur voor bepaalde doelgroepen binnen de gemeente? Alle culturele projecten gericht op inwoners van de gemeente Bunnik komen in aanmerking! Drie culturele initiatieven krijgen 9 september de gelegenheid geld op te halen voor hun project of instelling. Het Cultuurplatform biedt hen een podium om in drie minuten hun project zo goed mogelijk te verkopen aan het aanwezige publiek. Datzelfde publiek bepaalt wie de winnaar wordt. Maar verliezers zijn er niet: alle deelnemers ontvangen na afloop naar rato een bijdrage voor hun project van het Cultuurplatform Bunnik.

INSCHRIJVEN Wilt u Pitchen? Stuur dan een bericht met een korte omschrijving van uw project naar: info@cultuurplatformbunnik.nl Van alle inzendingen worden drie partijen in de gelegenheid gesteld om op 9 september te pitchen. Hierbij wordt gelet op aspecten als; versterken van het culturele klimaat; bijdragen aan de culturele identiteit van Bunnik; optimaliseren van bestaande kansen, maar het cultuurplatform staat ook zeker open voor ideeën of plannen die out of the box zijn. Dus aarzel niet en schrijf u in voor een pitch!

CULTUURPLATFORM Sinds 2009 is het Cultuur Platform actief in de gemeente als adviesorgaan voor het college van B&W en met het faciliteren van activiteiten zoals het Fête de la Musique en Bunnik over Bunnik. Naast bovengenoemde activiteiten stelt het CPB zichzelf de volgende opdrachten: verbindingen leggen tussen culturele professionals, culturele ondernemers, cultureel betrokkenen, amateurkunst en educatieve instellingen; in kaart krijgen van de potentie van het bestaande culturele veld in de gemeente; netwerkontmoetingen creëren voor cultureel ondernemers, professionals en kunstbeoefenaars; versterken van culturele veld en culturele aanbod.

WATERTOREN De watertoren in Bunnik, ook wel watertoren van Werkhoven genoemd, werd gebouwd in 1937. De watertoren heeft een hoogte van 43,30 meter en heeft een waterreservoir van 306 m³. De Watertoren is van mei tot en met september elk weekend open van 10:00 tot 17.00 uur voor een kopje koffie met heerlijke appel-notentaart. Ook kunt u van een lekkere lunch genieten of wat later in de middag wellicht van de mooie omgeving genieten onder het genot van een lekker streekbiertje of een glaasje fair-trade wijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie