Nacht van de Buitenplaats: ook in Bunnik en Zeist

24 augustus 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Op 10 september Utrechtse buitenplaatsen 's avonds in de spotlights! Dan is er tussen 19.00 - 23.00 uur van alles te beleven in de provincie Utrecht tijdens de derde editie van de Nacht van de Buitenplaats. De buitenplaatsen worden letterlijk en figuurlijk in bijzonder licht gezet voor u. Landschap Erfgoed Utrecht nodigt u uit om u te laten verrassen op unieke locaties door de feeërieke sfeer en een afwisselend cultureel programma. In een sprookjesachtige omgeving kunt u genieten van muziek, rondleidingen, picknick, wandelingen en vertellingen. Ook in Bunnik en Zeist zijn leuke activiteiten tijdens de Nacht van de Buitenplaats. Kijk voor meer informatie op www.nachtvandebuitenplaats.nl.

LOCATIES EN ACTIVITEITEN Het programma van Museum Oud Amelisweerd (MOA) school is voor één keer toegankelijk voor volwassenen! Eerst is er een rondleiding in het museum. Vervolgens schetst u eerst zelf met diverse materialen en volgt er een workshop op de zolder van het koetshuis. Daarnaast is ook het museum open voor bezoekers.

Landgoed Rhijnauwen wordt deze avond letterlijk in een bijzonder licht gezet. Dat gebeurt met hulp van LiGHT-UP dat met licht gaat tekenen. Ook bezoekers worden uitgenodigd om een kijkje te nemen en zelf ook te proberen om iets moois te tekenen met deze bijzondere techniek.

Bij de wijngaard van Hoog Beek en Royen wordt u verwelkomd met een korte inleiding over het ontstaan van de wijngaard. Daarna kunt u de wijnen proeven en krijgt u een rondleiding door de wijngaard.

Op Landgoed Oud Zandbergen zijn 2 activiteiten. Kom mee griezelen, zittend rondom het kampvuur, met de spannende verhalen van Lex van Dijk, die jaren gestudeerd en gewerkt heeft op het landgoed. En ga daarna mee naar de ijskelder op het terrein. Of kom een half uur lang genieten van (licht) klassieke muziek.

AANMELDEN Buitenplaatsen waren ooit de vakantieoorden van de gegoede burgerij. Reis op 10 september tijdens de Nacht van de Buitenplaats langs de deelnemende buitenplaatsen. Kom een kijkje nemen achter de heggen en hagen en laat u vervoeren op deze unieke locaties! De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk. Aanmelden is meestal noodzakelijk en aan een maximum verbonden. Meld u dus snel aan, want vol is vol. Kijk voor meer informatie over het programma en om u aan te melden op www.nachtvandebuitenplaats.nl. De Nacht van de Buitenplaats is een evenement van Landschap Erfgoed Utrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door VSB fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, K.F. Hein Fonds, Elise Mathilde Fonds en de provincie Utrecht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie