Zonder kleerscheuren de brug over

27 juli 2016 om 00:00 Nieuws

BUNNIK De kettingbrug, dat is de brug achter landhuis Oud Amelisweerd, is aan renovatie toe. Eigenaar gemeente Utrecht neemt de gelegenheid te baat om de brug gelijktijdig iets te verbreden, zodat landbouwverkeer er beter mee uit de voeten kan.

Chris Jentink zegt namens de gemeente Utrecht dat de brug wordt verbreed omdat nu met regelmaat de leuningen van de brug worden gereden: "Het gaat om een minimale verbreding van 20 cm aan weerszijden. Dit omdat de brug een Rijksmonument is en de landhoofden (daar waar de brug op rust) in het zicht moeten blijven. De rijbreedte is nu 3 meter en voor het landbouwverkeer is dat voldoende - mits men een normale snelheid rijdt. Maar dat is in de praktijk vaak niet het geval. Door de draai naar de brug en het slingeren bij hoge snelheid wordt daardoor de leuning weleens meegenomen. De nieuwe breedte wordt 3,30 meter en moet voldoende zijn om zonder kleerscheuren over de brug te komen. Het gaat om een aanpassing vanwege het gebruik. De brug zelf wordt niet zwaarder uitgevoerd."

De aanvraag werd ingediend op 24 juni. Welstand en Monumenten zijn inmiddels akkoord. De gemeente Bunnik zal binnenkort een besluit nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie