Tinnitus Adem Therapie. Start intensieve Training op maandag 26 september in Arnhem.

12 juli 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op maandag 26 september start er in Arnhem in het Gezondheidscentrum, Parkstraat 38A een Tinnitus Adem Trainings-Cursus van 8 avonden.

Sinds de jaren 90 wordt er in Duitsland gewerkt aan een alternatieve therapie om tinnitus te verminderen. Het initiatief ging uit van de bio-energetisch psychotherapeute Maria Holl in samenwerking met KNO-specialist Herbert Phillips. Het resultaat was De Tinnitus Adem Therapie, TAT nach Holl®. Vanaf het begin bleek de methode effectief. Een wetenschappelijk onderzoek naar de werking van TAT uit 2012, uitgevoerd door de Universiteit van Regensburg, geeft aan dat 80% van de deelnemers aan het onderzoek, met behulp van TAT een significante vermindering van hun tinnitus bereikten.

De Tinnitus Adem Therapie gaat uit van het geheel van lichaam en geest. De huidige neurowetenschappelijke inzichten over tinnitus laten zien dat er in de hersendelen waar het binnenkomende geluid verwerkt moet worden meer activiteit zichtbaar is. Het is alsof de hersenen zelf geluid produceren. Dit levert vaak psychische en fysieke stress op. Het gevolg is dat de tinnitus steeds meer op de voorgrond treedt. De stress wordt op een gegeven moment in het lichaam opgeslagen. Het hele lichaam kan in een staat van arousal komen en de patiënt krijgt verschillende klachten die ook bij een burn-out op kunnen treden, slapeloosheid, concentratiegebrek, depressie etc.

De lichaamsenergie zit bij tinnituspatiënten vrijwel altijd te veel in het hoofd. De oefeningen blijken een bijzonder gunstig effect te hebben op de stressniveaus van tinnituspatiënten.

De oefeningen in de TAT zijn voor een groot deel afkomstig uit de bio-energetica, mindfulness en uit de Taoïstische genezingstraditie. Men begint ermee om het lichaam weer voelbaar te maken. De focus wordt verlegd naar beneden. De ademhaling wordt ingezet om een completer lichaamsbewustzijn te creëren. In de uitademing neemt men de overdaad aan energie uit het hoofd mee naar beneden. Er ontstaat dan ruimte in het hoofd. De slaap verbetert. Serotonine niveaus worden hoger. De tinnitus gaat geleidelijk aan een minder dominante rol spelen. Door dagelijks consequent te oefenen krijgt men weer grip op zijn eigen levenskwaliteit. Verdere informatie en aanmelden: www.tinnitusademtherapie.nl

Kosten voor de cursus bedragen: € 289,-. Vroegboekkorting: € 50,-

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie