Fietsers halen € 60.000 op in Franse Alpen voor parkinson

12 juli 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUBBIK De vijfendertig fietsers die afgelopen weekend in de Franse Alpen op de Col de la Colombière voor parkinson hebben gefietst, hebben samen ruim € 60.000 opgehaald. Dit bedrag gaat in zijn geheel naar de Parkinson Vereniging.

De deelnemers kijken stuk voor stuk terug op een zeer geslaagd fietsevenement. Niet alleen zijn zij tevreden over het bedrag dat

ze hebben opgehaald, ook zijn de fietsers trots op de fysieke prestatie die ze hebben geleverd. Zo had het hoogste punt van de

van de berg een hellingspercentage van meer dan 10% en heeft het die dag ook nog eens enorm geregend en gewaaid.

MISSIE VOLBRACHT Vooral van de deelnemende parkinsonpatiënten vergde het lichamelijk behoorlijk wat om de top van de berg te

bereiken. Toch zijn zij allemaal gefinisht. Aletta Boer uit Odijk zelfs 4 keer. Ook de 47-jarige Andreas Rosenberg uit Zeist heeft de longen uit zijn lijf gefietst. "Ik hoop dat ik door mijn deelname heb kunnen laten zien dat de ziekte van Parkinson geen oud erdomsziekte is en zeker niet besmettelijk!"

VAL Eén van de parkinsonpatiënten, de 70-jarige Menne Menninga, heeft helaas niet kunnen starten. Hij maakte tijdens het trainen op de Col de la Colombière een flinke smak en belandde met vijf gebroken rugwervels in het ziekenhuis. Gelukkig is hij nu weer in Nederland en gaat het naar omstandigheden goed met hem. "Ondanks mijn val, heb ik toch enorm genoten."

SPONSORGELD Het overgrote deel van de fietsers heeft met zijn of haar deelname meer dan € 1.000 opgehaald. Sommigen werden hierbij per bereikte top gesponsord, terwijl anderen een vast bedrag kregen. De Parkinson Vereniging gaat het sponsorbedrag o.a. besteden aan het vernieuwen van voorlichtings- en cursusmateriaal.

PARKINSON VERENIGING De Parkinson Vereniging zet zich in voor ruim 40.000 parkinson(isme)patiënten in Nederland, o.a. door patiënten samen te brengen, betrouwbare en onafhankelijke informatie te verstrekken en (wetenschappelijk) onderzoek te stimuleren. De Parkinson Vereniging organiseert landelijke en regionale bijeenkomsten. Zo kunnen patiënten en hun naasten elkaar ontmoeten in één van de vele Parkinson Cafés.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie