Genius loci

4 juli 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Burgemeester en wethouders zijn onlangs gezien in een olijke 3-mans polonaise in het gemeentehuis. Ze hebben wat te vieren. De blijheid is ingegeven door de uitslag van een onderzoek naar de beste gemeenten. Bunnik staat op nummer 1, van de provincie. En landelijk doen we ook goede zaken met een top 10 notering. Onze mix van wonen, werken, recreatie en cultuur, onderwijs, rust en ruimte is door het jaar heen uitstekend. Vertaald naar actualiteit ziet dat er inhoudelijk zo uit:

Wonen: Hof van Bunnik blijft gespaard. De gemeente tast diep in de buidel om de verkoop van de sociale huurwoningen van Mitros aan Lekstede Wonen mogelijk te maken. De wethouder heeft nog wat huiswerk om de voorwaarden te verbeteren, maar doet dat wel met € 231.000 op zak.

Werken: Bijna ¾ van de Bunnikse ondernemers die zijn verenigd in de BHIK heeft behoefte aan nieuwe bedrijfshuisvesting. Dan ben je bij Bunnik aan het goede adres. Met de wethouder bespreekt de BHIK de mogelijkheden van een nieuw terrein met de welriekende naam 'de oksel van de A12'.

Recreatie en cultuur: De wethouder heeft een nieuwe omgevingsvisie voor het buitengebied gepresenteerd en ons eigen Nationaal Waterliniemuseum Fort bij Vechten de Gulden Feniks gewonnen voor gebiedstransformatie.

Onderwijs: Samen met leerlingen van Anne Frankschool opent de wethouder komende donderdag het Thea Beckmanpad om de Bunnikse kinderboekenschrijfster te eren.

Rust en ruimte: De Bunnikse zienswijze op het plan verbreding A27 en A12 is ingediend bij het ministerie. En een ellenlang amendement van de raadsfracties heeft de rust teruggebracht in de slepende snippergroenkwestie. Onze wethouder mag met de teleurgestelde kopers om tafel om recht te praten wat krom was.

U ziet het: de gemeente werkt hard om onze topnotering te behouden. Bunnik is een beste gemeente. En met een spaarpot van 4,6 miljoen zijn het mooie tijden voor onze wethouder van financiën. Kom maar op met die polonaise: 'Zakee-ns-lek-ker-door!'

Wouter de Kleyn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie