Zienswijze verbreding Ring

30 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Vanuit de Utrechtse regio regent het zienswijzen richting het ministerie van Infrastructuur en Milieu over de verbreding van de A27. Ook de gemeente Bunnik stuurde een zienswijze tegen 'de verbreding van de bak' bij Amelisweerd. De gemeente Utrecht en de provincie, gingen Bunnik voor.

De gemeente heeft ernstige twijfels bij nut en noodzaak van de verbreding en vraagt het ministerie daarom om deze ingreep in het landschap opnieuw te beoordelen. Door recente economische en verkeerskundige trends erbij te betrekken. Het gaat tenslotte om een investering van 1,2 miljard.

Ook wil Bunnik dat goed in kaart wordt gebracht wat de nadelige effecten zijn voor landgoed Amelisweerd. En hoe dit goed kan worden gecompenseerd, bijvoorbeeld door het landgoed anderszins te vergroten.

De gemeente Bunnik informeert ook naar de tijdelijke afsluiting (6 tot 9 maanden) van de Koningsweg tijdens de werkzaamheden. Wat zullen de gevolgen zijn voor het wegverkeer? En dus voor bewoners en ondernemers langs de N411 en in Bunnik. Er moeten goede alternatieven worden geboden en Bunnik vraagt het ministerie ervoor te zorgen dat het mogelijk blijft om tijdens de werkzaamheden de Koningsweg met de fiets te gebruiken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie