Tiende keer Bunniks Mooiste

6 juli 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Dit jaar wordt de tiende editie van Bunniks Mooiste gehouden en wel op 3 september. Om het jubileum te vieren zijn er speciale shirts te koop, is er een DJ en is er meer reden om na de loop op het plein te blijven hangen. Het aantal inschrijvingen groeit gestaag en loopt nu tegen de 200 lopers.

Agnes Corbeij

In januari is de voorbereiding alweer begonnen. Dit keer met een groter team dan gebruikelijk, met zijn tienen. Koos Walrave is al jaren bij Bunniks Mooiste betrokken. "De sponsoring is een belangrijk onderdeel, waar ik op tijd mee begin. Maar ook het bestellen van toiletten, tellen van banners en bestellen van bekers en medailles moet op tijd gebeuren."

OPSLAG Dit jaar werd de inventaris helemaal bekeken. Kitty Harte, zij neemt de PR op zich: "We hebben een andere opslagplaats. Veel spullen lagen bij voormalig voorzitter Jan Klingen. Nu hebben we alles op één plek, bij Bert Beemer aan de Langstraat. Dat is een ideale locatie, mooi dichtbij."

Om de tiende versie te vieren, bedacht de organisatie het jubileumshirt. Kitty: "Het is echt een kwalitatief goed hardloopshirt, voor langdurig gebruik. Via de site zijn ze te bestellen voor 15 euro." Dit is mogelijk tot 21 augustus, via info@bm.nl

MUZIEK Het tweede feestelijke element is de DJ. Koos: "DJ Soundpoel draait vanaf 16.00 uur op het plein. We hebben de laatste jaren gemerkt dat mensen meteen na de loop naar huis gaan. Dat willen we een beetje veranderen. Er is muziek en er zijn meer snacks te verkrijgen op het plein, zoals een ijsje, pannenkoeken en een haringkar van C-Vis."

Net als voorgaande jaren wordt het plein verder ingericht als beweegplein. Koos: "Voor de kleintjes wordt gezorgd door Kinderdagverblijf Prikkebeen. Er staat ook een springkussen. Voor volwassenen is er dit jaar ook een warming-up."

LIONS Zoals elk jaar zijn er weer veel vrijwilligers nodig om het evenement - met de afgelopen jaren tegen de duizend deelnemers - in goede banen te leiden. Koos: "De Lions Club Bunnik heeft zich spontaan aangemeld om verkeersregelaars te verzorgen. Dat is geweldig en scheelt ons heel veel." Op andere plekken zijn nog wel mensen nodig: "We zoeken bijvoorbeeld nog iemand die toezicht wil houden op het springkussen."

Nieuw dit jaar is de teamloop. Lopers kunnen zich als team opgeven, bestaande uit vier tot zes lopers. De teams gaan onderling de strijd aan. Ook dit begint te lopen. Koos: "Er is een familieteam en een bedrijfsteam van Alfam. Ook komt er een aantal teams vanuit de Loopgroep Bunnik. We hopen dat er nog een paar teams zich aanmelden, zodat er een echte strijd ontstaat." De winnaar van deze loop gaat naar huis met een speciale beker, gemaakt door juwelier Jumelle.

LOPERS Inmiddels hebben zo'n 200 lopers zich al opgegeven. Koos: "Ze komen weer overal vandaan. Uit onze regio, maar ook uit Amsterdam, Zwolle, noem maar op. De oudste inschrijver is 75, de jongste is 4. Dat belooft weer een mooi evenement te worden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie