Raad fluit college terug met snippergroen; code oranje voor wethouder Zakee

25 juni 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK, BUNNIK Tijdens het dreigende onweer dat donderdagavond over Nederland raasde - waarvoor het KNMI code oranje  afkondigde - kreeg in de Odijkse raadszaal wethouder Rob Zakee (P21) een gele kaart van fractievoorzitter Paul Heijmerink (P21). De gehele gemeenteraad had geen goed woord over voor de gang van zaken rondom de verkoop van het snippergroen. Dat gold met name voor het Eikenpad en het Bezembinderspad in Bunnik.

Volgens de gemeenteraad zijn dit geen stukken openbaar groen van ondergeschikt belang, maar juist het tegendeel en een wezenlijk en waardevol kenmerk van Bunnik. Daarom dienden de raadsfracties tesamen een amendement in waarbij het Eikenpad en het Bezembinderspad worden geschrapt.

De bestemming wordt wel gewijzigd, maar wordt aangeduid als 'te behouden openbaar groen'. Zo wil de gemeenteraad regelen dat deze grond ook in de toekomst niet meer kan worden verkocht. Het werd een lang amendement, omdat het nauwkeurig omschrijft dat er op deze stukken grond helemaal niks mag. Zodat er geen misverstanden zijn over het gebruik als openbaar groen.

Voor de kopers op het Eikenpadplantsoen, die reeds bij de notaris hebben getekend, zal het een teleurstelling opleveren omdat zij de grond niet meer bij hun tuin kunnen betrekken. Wethouder Rob Zakee (P21) moet van de gemeenteraad met hen gaan praten over een oplossing. In de papieren krant van komende week vind u een uitgebreider verslag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie