Buidel open voor sociale huur

29 juni 2016 om 00:00 Nieuws

BUNNIK, ODIJK Het complex met 18 sociale huurwoningen, Hof van Bunnik genaamd en gelegen aan de Stationsweg in Bunnik, blijft behouden voor Bunnik. De gemeenteraad is bereid hiervoor in de buidel te tasten.

CHANTAGE Mitros wil deze woningen verkopen. Met Lekstede Wonen komt Mitros er niet helemaal uit. Daarom vraagt het college de gemeenteraad een bedrag van 231.000 euro bij te leggen. Een paar weken geleden tijdens het Open Huis was P21 enthousiast en vond het bedrag te overzien. De andere partijen waren terughoudender en vroegen zich af of de gemeente er niet gewoon ingeluisd wordt. Laura Geerlings (CDA): "Als wij niet betalen, raken we sociale huurwoningen kwijt. Laten we ons zo chanteren?"

VOORWAARDEN In de raadsvergadering van donderdag 23 juni vroeg Geerlings aan wethouder Rob Zakee (P21) om Lekstede nadere voorwaarden te stellen en een termijn van 15 tot 20 jaar uit te onderhandelen. Hein Hoitink (Liberalen) zei zich nog steeds gechanteerd te voelen door Mitros. "We betalen nu toch mee aan hun financieel gewin, zeker nu net blijkt dat ze over 2015 ruim 151 miljoen overhebben."

Paul Heijmerink (P21) mopperde over 'kapitalistische krachten', maar blijft van mening dat het bedrag de moeite waard is om 18 sociale huurwoningen voor Bunnik te behouden.

BOOS OP MITROS CDA en De Liberalen hebben wethouder Zakee (P21) flink aangemoedigd om er in de onderhandelingen met Lekstede meer voor Bunnik uit te halen. Bijvoorbeeld een termijn van 25 jaar dat de woningen niet mogen worden verkocht. De wethouder is boos op Mitros dat zij haar sociale verantwoordelijkheid niet neemt. Hij zal de gemeenteraad nader over de onderhandelingen met Lekstede informeren. Ondertussen ging de raad akkoord met de 231.000 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie