BHIK legt huisvestingswensen bij gemeenteraad neer

29 juni 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK De Bunnikse Handels - en Industriekring (BHIK) is al een tijdje in gesprek met de gemeente over de huisvesting van Bunnikse bedrijven. Leo Verkerk en Marco Peek van het BHIK-bestuur schoven afgelopen donderdag - al voor de tweede keer dit jaar - tijdens het Open Huis aan tafel bij de gemeenteraad. Ze presenteerden de uitkomsten van een enquête.

CIJFERS Eerder hadden raadsleden richting BHIK aangeven, om hun wens omtrent een nieuw bedrijventerrein, te onderbouwen met cijfers. Leo Verkerk legde uit dat 73 procent van de 41 respondenten onder de BHIK-leden, heeft aangegeven behoefte te hebben aan een nieuwe bedrijfshuisvesting. "Deze cijfers zijn wel met onzekerheid omgeven, omdat voor de meesten het financiële aspect nog niet te overzien is. Dat maakt het lastig deze enquête te interpreteren."

EIGEN GEBRUIK De BHIK gaf aan dat de economie aantrekt, en dat hier bovenop deze regio ook nog eens is uitgeroepen tot meest competatieve regio van Europa. Leo Verkerk: "Dit geeft onze ondernemers de stimulans om weer eens goed  naar het eigen bedrijf te kijken. Dan blijkt er tussen de 5 en 7 hectare nodig te zijn voor ondernemers die zich verder willen ontwikkelen. Onze bedoeling is een terrein voor eigen gebruik, dus nadrukkelijk niet voor bedrijven van buiten."

BREDER BHIK zou het ook breder willen trekken en willen samenwerken met de gemeente zodat er door bedrijfsverplaatsingen inbreidingslocaties vrijkomen voor sociale woningbouw. "Ook willen wij de ontsluiting van Houten-oost en Fort Vechten eraan koppelen."

RUGNUMMERS "Richting de provincie moeten we heel concreet zijn", zo zei Hein Hoitink (Liberalen). "We moeten namen en rugnummers kunnen noemen. De provincie zegt namelijk 'nee, tenzij' tegen een nieuw bedrijventerrein. Ze hebben laten weten dat het verschil maakt of de ondernemers een binding met Bunnik hebben. Ga dat dus maar eens bij wethouder Jorrit Eijbersen helder maken."

Laura Geerlings (CDA) zei het goed te vinden dat het gaat om een terrein voor Bunnikse ondernemers. "Daar willen we u graag in volgen."

TEGEN P21 is duidelijk voorstander van het herstructureren van bestaande bedrijventerreinen. Arie Viskil: "Wij zijn tegen een nieuw bedrijventerrein, dat is geen verrassing voor u. Jammer dat u in de enquête niet heeft gevraagd of ondernemers bereid zijn te verkassen naar bijvoorbeeld Het Klooster in Nieuwegein."

STATIONSGEBIED Mocht er een nieuw terrein komen, dan gaat het over 'de oksel van de A12' ter hoogte van De Raaphof. Hoitink noemde ook het Stationsgebied. "Daar komt ruimte vrij en er is veel dynamiek op dit moment. Dus graag ook naar bestaande terreinen kijken."

PROVINCIE Wethouder Jorrit Eijbersen (Liberalen) van Economische Zaken zei dat hij inderdaad namen en rugnummers van de BHIK wil horen. Ook begrijpt hij dat ondernemers zicht willen hebben op de grondprijs. "Dat zal ik nader uitwerken. Samen met BHIK wil ik ook kijken hoe we de bestaande ruimte effectief kunnen gebruiken. Dat geeft een goed verhaal richting de provincie. Uiteindelijk gaat het er om hoe we de gemeente Bunnik economisch zo gunstig mogelijk kunnen inrichten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie