Concert met unieke sfeer

22 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Voor de tweede keer organiseert Rotary Club Bunnik dit jaar een zomeravondconcert. Op 3 juli vindt het concert plaats in de buitenlucht, bij kasteel Cammingha. het Naardens Kamerorkest speelt licht klassieke muziek, van Franse componisten.

Agnes Corbeij

Rotary Club Bunnik organiseert elk jaar een gratis concert voor de ouderen in de regio, ROOS genaamd (Rotary Ouderen Op Stap). Daar komen grote artiesten, zoals Willeke Alberti, Wieteke van Dort, Ronny Tober, BZN, ga zo maar door. Om dat concert te financieren organiseerde Rotary Club Bunnik zestien jaar lang het Jazz en Blues Festival, in samenwerking met Brothers Horeca Groep. Dat festival werd een begrip in de regio.

Maar de laatste jaren liep het bezoekersaantal terug. Daarom werd een alternatief gezocht. Hans de Bruin, als van Rotary Club Bunnik betrokken bij de organisatie: "We wilden ook in de nieuwe vorm iets met muziek blijven doen. In overleg met Marco en Rob Peek (eigenaren van Brothers Horeca Group), kwamen we uit op de Landgoederij en het kasteel erachter, dat zij ook in eigendom hebben. Dat bleek een prachtige locatie."

Kasteel Cammingha is een unieke locatie. "Er hangt een heel aparte sfeer, die vind je niet snel ergens anders." Vorig jaar werd daar voor het eerst een openluchtconcert georganiseerd. De eerste stap was het vinden van een orkest. "We hebben eerst in de regio rondgevraagd. We wilden een semiprofessioneel orkest dat we konden sturen. Dat vonden we in het Naardens Kamerorkest. Dat is een groot orkest met zo'n vijftig muzikanten, waarvan een aantal profs."

Het concert bleek een groot succes. "Het was een onvergetelijke ervaring. Driehonderd man op stoelen daar voor het kasteel, de vogels en het orkest, het was uniek. Vele bezoekers vroegen ons of er een herhaling zou volgen. Daarom hebben we besloten het dit jaar weer te organiseren." Dit jaar worden meer kaarten verkocht. "Er kunnen nu maximaal 400 mensen komen. Meer past niet op deze locatie.

Bezoekers zijn welkom vanaf 16.30 uur. Het Walking Dinner start een uur later. Het eigenlijke concert begint om 19.00 uur en duurt twee uur. Er is gelegenheid tot naborrelen tot 21.45 uur. Kaarten zijn alleen verkrijgbaar bij Anno's Dagwinkel in Werkhoven, Primera in Odijk en Van Ravenswaay in Bunnik. De prijs is 27,50 euro, inclusief walking dinner. Ter plekke kunnen consumptiebonnen gekocht worden. Pinnen is niet mogelijk.

Voor meer informatie: www.zomeravondconcert.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie