Snippergroen (of: Hoe worden wij bestuurd?)

15 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Geachte heer De Reus,

Onder bovenstaande titel is in het Bunniks Nieuws van 8 juni jl. een ingezonden brief van uw hand verschenen, na een eerdere publicatie van u met dezelfde strekking (BN 1 juli 2015). U bent mij nog bekend van onze strijd tegen de snelfietsroute door het Eikenpadplantsoen. Ik weet dus dat u zeer begaan bent met het behoud van dit plantsoen. Dat u nu ruimhartig de kopers aldaar hun tuinuitbreiding gunt ten koste van het plantsoen is dan ook opmerkelijk.

Het staat u net als ieder ander vrij om uw mening te geven in de lokale media, maar maak dan ook uw positie in de discussie duidelijk. Dat is wel zo netjes. Zo ben ikzelf tegenstander van de verkoop omdat ik als aanwonende het plantsoen graag in zijn huidige vorm behouden zie, net zoals u destijds. Inmiddels is mij duidelijk geworden dat uw dochter één van de kopers is. Tja, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Geeft niets, dat mag. Uw werkelijke drijfveer is nu in ieder geval duidelijk.

In uw betoog vallen mij twee dingen op. Dat zijn ten eerste uw gebrekkige kennis van de verschillende verantwoordelijkheden van college en raad, en ten tweede de denigrerende wijze waarop u over de raad schrijft. Over het eerste punt merk ik op dat de raad nu aan zet is met een afweging van alle belangen die in deze kwestie een rol spelen. Dat zijn planologische, maatschappelijke en financiële belangen, maar ook de belangen van de kopers. Dat dit in de gegroeide situatie geen gemakkelijke klus is, zou ook op uw begrip moeten kunnen rekenen. Mijn waarneming is dat de raad integer met de materie omgaat.

Daarmee beland ik automatisch bij het tweede punt. Inderdaad, in de ontwerpfase van het snippergroenproject heeft ook de raad een steek laten vallen. Dat is ook erkend door de raad, maar geen reden voor kwalificaties als 'onbehoorlijk bestuur' en dergelijke. De raad bestaat uit deeltijdpolitici, die veel werk verzetten voor de Bunnikse gemeenschap. Daarom herinner ik u tot slot aan uw eigen woorden: "Zo gaan we in Bunnik toch niet met elkaar om?"

Met vriendelijke groet,

P.H. van Gemert, Bunnik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie