Raad verdeeld over Hof van Bunnik

14 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK De gemeenteraad is verdeeld over het bijleggen van 231.000 euro om 18 sociale huurwoningen in Bunnik te behouden. Dat bleek tijdens het Open Huis van donderdag 9 juni.

Agnes Corbeij

Het complex met 18 sociale huurwoningen, Hof van Bunnik, ligt aan de Stationsweg. Op verzoek van de gemeente ging Mitros met Lekstede praten, een andere woningbouwcorporatie. Dit om te voorkomen dat de woningen op de vrije markt gegooid zouden worden.

TANDENKNARSEND Het verschil in vraagprijs van Mitros en aanbod van Lekstede bedraagt 231.000 euro. Het college vraagt nu aan de gemeenteraad om dat bedrag bij te leggen. Wethouder Zakee zei zelf 'tandenknarsend' met dit voorstel naar de raad te gaan. "Ik ben erg teleurgesteld in de houding van Mitros. Je zou verwachten dat ze meer waarde hechten aan het behoud van sociale huurwoningen dan aan hun eigen winst."

P21 was erg enthousiast over deze oplossing. Henny Mourits: "Zeker nu we er financieel weer goed voorstaan, is het bedrag te overzien. Wij juichen dit voorstel toe en hebben geen behoefte meer aan een debat." De andere partijen waren veel terughoudender en vroegen zich af of de gemeente er niet gewoon in geluisd wordt. Jan Buzepol van de Liberalen: "Het is een schande dat Mitros zomaar zijn eigen sociale doelstelling naast zich neer kan leggen."

DUURSTE Ook meende Buzepol zich te herinneren dat de gemeente niet voor het  eerst betaalt voor dit complex. "We hadden een financieel nadeel bij de verkoop van de grond, we droegen bij aan sanering en nu zouden we weer bij moeten leggen. Dit wordt zo het duurste sociale complex in Bunnik." De wethouder wist zich de eerdere twee tegenvallers niet te herinneren en gaat uitzoeken of dit klopt.

Laura Geerlings van het CDA: "Als wij niet betalen, raken we sociale huurwoningen kwijt. Laten we ons zo chanteren?" Ook vroeg Geerlings zich af hoe de toekomst met Lekstede eruit gaat zien. "Wat als ook deze corporatie na een paar jaar een ander gezicht laat zien en wil verkopen?" Wethouder Zakee wil daarover een clausule opnemen in het contract.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie