Demonstratie tegen wegverbreding

8 juni 2016 om 00:00 Voorpagina

UTRECHT/BUNNIK Ruim vijfhonderd mensen demonstreerden zondagmiddag tegen de verbreding van de A27/Ring Utrecht. Er waren veel tegenstanders, slechts enkele voorstanders. Vincent Bijlo was een van de sprekers.

Agnes Corbeij

De actie werd georganiseerd door Kerngroep Ring Utrecht, het samenwerkingsverband van alle organisaties die zich bezighouden met de verbreding van de Ring Utrecht. Ook de Vrienden van Amelisweerd behoren tot deze groep. Bij verbreding verdwijnt een deel van het bos.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wil de A27 tussen Lunetten en Rijnsweerd verbreden van zes naar zeven banen om files tegen te gaan. Ook wordt de verbindingsweg van de A28 naar de A27 aangepast en gaat knooppunt Rijnsweerd op de schop.

Ook SBS6 was aanwezig met een camera. Hans van Rijn uit Bunnik vertelde daar over de snelweg die met deze plannen een stuk dichter achter zijn huis langs komt. De Bunnikse cabaretier Vincent Bijlo gaf zijn mening op het podium, op humoristische wijze.

VVD-raadslid André van Schie was zo dapper om het podium te beklimmen en zijn visie als voorstander van de weg uit te leggen: "Je ziet ook op een mooie dag als vandaag dat het nodig is dat die weg voldoende capaciteit heeft." Hij kon zijn verhaal echter nauwelijks afmaken, door het lawaai van het publiek.

Tot 20 juni kunnen zienswijzen ingediend worden. De verbouwing zou in 2018 moeten beginnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie