Clubkampioenschappen BC Krommerijnstreek

30 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Woensdag 25 mei werden de laatste wedstrijden gespeeld van twee weken lange strijd om het clubkampioenschap gemengd dubbel bij van de badmintonverenging BC Krommerijnstreek uit Odijk.

In de A poule moesten er dit jaar zes wedstrijden per duo gespeeld worden. Aan het begin van deze laatste dag stonden Ellen en Jos van Dam er goed voor, de vorige week hadden ze drie partijen gewonnen, deze dag moesten er nog drie gespeeld worden. Dit gold ook voor de meeste andere deelnemers. De jeugdspelers Robin Snel en Lars van Dam zorgden, door afgelopen woensdag al hun wedstrijden ook te winnen, dat de laatste wedstrijd tussen Ellen en Jos en hun tegenstanders Gerrit en Michelle beslissend zou zijn wie zich nummer kampioen mocht noemen en wie genoegen moest nemen met een tweede of zelfs derde plaats. Ellen en Jos wonnen overtuigend waardoor zij ongeslagen kampioen werden en de jeugdleden Robin en Lars een mooie tweede plaats binnen haalde.

In de B poule werd er door middel van kruisfinales gespeeld, de nummers een van elke poule, Annemarie van de Brink en Evert Holland kwamen uiteindelijk ook tegen de andere nummer een, Maja Groenhof en Marcel Dix in de finale te staan. De eerste set werd door Annemarie en Evert gewonnen met 21-16. In de tweede set kwamen Maja en Marcel sterk terug door met 21-12 te winnen. Een derde set moest de kampioen brengen. Dit werden Annemarie en Evert door de set met 21-16 te winnen.

Het seizoen einde nadert, tot 22 juni kan er op woensdag en vrijdag nog gespeeld worden in sporthal de Lindenhof te Odijk. Op zondag 5 juni zal de badmintonvereniging haar slottoernooi met traditionele BBQ houden.

Daarna start het nieuwe seizoen weer eind augustus, ook in dat seizoen zullen er weer vier teams in de senioren badminton competitie deelnemen.

Kijk ook eens op de internet site; www.bckrommerijnstreek.nl

Bijlage foto; Kampioenen Annemarie en Evert (rechts) en de nummers 2 Maja en Marcel

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie