Hoorzitting snippergroen met vooral tegenstanders Eikenpadplantsoen

30 mei 2016 om 00:00 Nieuws

ODIJK Ondanks de late aankondiging vanuit de gemeente, waren er toch zes insprekers aanwezig bij de hoorzitting die de gemeenteraad over het snippergroen hield. De avond was belegd zodat mensen hun zienswijze op de nieuwe bestemmingsplannen konden toelichten. Het bestemmingsplan moet namelijk worden gewijzigd om de verkochte gronden daadwerkelijk in gebruik te mogen nemen. Er kwamen maar liefs 198 zienswijzen binnen bij de gemeente.

Ook op de tribune zat toch nog het nodige publiek. Het meest waren tegenstanders van de verkoop van het snippergroen aan het woord. En dan met name inwoners die het vreselijk vinden dat het Eikenpadplantsoen drastisch verkleind wordt doordat de Gildenringtuinen met 5 meter mogen uitbreiden. Speelruimte en het doorzicht op het groene Kromme Rijnlandschap gaan zodoende verloren, zo zeggen de inwoners van het plantsoen.

De drie nieuwe bestemmingsplannen voor Odijk, Werkhoven en Bunnik worden op donderdag 9 juni in het Open Huis besproken en drie weken later worden ze ter besluitvorming aan de gemeenteraad aangeboden. In de tussentijd zal de grond van de met name omstreden Eikenpadtuinen via de notaris al zijn overgedragen. De kopers verzochten hier recent om en B&W besloot hen terwille te zijn, ook uit angst voor claims - zo zegt wethouder Rob Zakee (P21) - omdat zij hun grond al zo lang niet krijgen geleverd. Een uitgebreider verslag over het snippergroen leest u komende week in de papieren krant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie