Kunstgras komt niet overal

1 juni 2016 om 00:00 Sport

WERKHOVEN/ODIJK SV Aurora heeft ervoor gekozen om geen kunstgrasveld aan te leggen. Het hoofdveld krijgt deze zomer een grote onderhoudsbeurt en het tweede veld het jaar erop. In Odijk is de aanleg van kunstgras nog onderwerp van gesprek.

Agnes Corbeij

De afgelopen jaren zijn alle drie de voetbalverenigingen in onze gemeente druk geweest met het onderzoeken van de mogelijkheden voor kunstgrasvelden. In Bunnik werd dit plan twee jaar geleden al uitgevoerd. Deze vereniging had geluk omdat ze met een pilot van de BAM mee kon doen, waardoor de aanleg een stuk betaalbaarder werd.

AFGESCHOTEN Sindsdien hebben SV Odijk en SV Aurora de mogelijkheden onderzocht. In Werkhoven werd tijdens een bijzondere ledenvergadering drie weken geleden duidelijk dat de leden niet enthousiast zijn. De aanleg van een kunstgras wedstrijdveld bleek helemaal onhaalbaar en het idee om een kunstgras trainingsveld aan te leggen beviel de leden niet. De contributie zou erdoor verhoogd worden met 29 tot 43 procent en de wedstrijden zouden alsnog op natuurgras gespeeld worden. Na die ledenvergadering heeft het bestuur besloten om met het Sporthuis verder te praten over groot onderhoud van de huidige natuurgrasvelden.

ONDERHOUD Het hoofdveld is heel erg toe aan groot onderhoud. Afgelopen seizoenen moesten veel wedstrijden afgelast worden. Vanuit de gemeente en het Sporthuis was gepland om het tweede veld deze zomer te renoveren, voor 30.000 euro. Daar is ook geld voor gereserveerd op de begroting. Omdat de kunstgrasplannen nu niet doorgaan, krijgt het hoofdveld prioriteit. Groot onderhoud van het hoofdveld is echter 15.000 euro duurder dan de renovatie van het tweede veld. Daarom vraagt het college zo snel mogelijk akkoord aan de gemeenteraad voor deze volgorde in aanpak en dus het benodigde budget, zodat deze zomer aan het hoofdveld begonnen kan worden. Het tweede veld komt dan volgende zomer aan de beurt.

Het tweede veld is aangelegd tegelijk met de bouw van Het Kwartier en wordt zowel door de voetvalvereniging als door de gebruikers van Het Kwartier gebruikt. Nu, vijf jaar later, is geëvalueerd hoe dit gezamenlijk gebruik verloopt en of dat gecontinueerd kan worden. Dat blijkt het geval, aldus het college en SV Aurora.

ODIJK Bij SV Odijk is nog geen beslissing genomen over de aanleg van een kunstgras wedstrijdveld. Sinds een half jaar zit de vereniging in een Taskforce, samen met de gemeente en het Sporthuis. Het traject zit nu in een spannende fase. Voorzitter Vincent de Wit: "Komende week hebben we overleg met het hoofd financiën van de gemeente en dan wordt snel duidelijk of kunstgras haalbaar is voor ons."

Ook in Odijk zal dit gepaard gaan met een verhoging van de contributie, maar waarschijnlijk niet zo extreem als in Werkhoven werd voorgesteld, aangezien de club meer eigen middelen heeft. De Wit: "Ik heb er een goed gevoel over, ik ben gematigd positief."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie