Pieter hielp HCKR opbouwen

1 juni 2016 om 00:00 Sport

BUNNIK Pieter van Braam van Vloten is de vader van een volledig hockeygezin in Bunnik. Vanaf het begin is hij bij de jonge vereniging betrokken als vrijwilliger. Pieter zet zich voornamelijk in om van het clubhuis een echt thuis te maken voor alle leden. Ook traint en coacht hij het team van zijn dochter.

Agnes Corbeij

Pieter woont sinds tien jaar in Bunnik. "Toen de hockeyclub werd opgericht, ging onze zoon Menno meteen op hockey. De vereniging was in opbouw. Ik vond het gaaf om daarmee te helpen." Pieter werd actief in de kluscommissie en de barcommissie. "We kregen het oude clubhuis van Celeritas en daar moest veel aan gebeuren. In grote en kleine porties hebben we alles aangepakt."

Ook was Pieter voorzitter van de openingsfeestcommissie. "Dat was zo gaaf. Ik heb toen echt staan stuiteren van enthousiasme."

KOFFERBAK In de barcommissie maakte Pieter kennis met de wereld van inkoop en prijsstellingen. "Het lijkt zo vanzelfsprekend, dat de koelkast vol staat op zaterdagochtend. Maar dat is het niet. In het begin reden we zelfs achter elkaar aan naar de Albert Heijn als de Coca Cola en het bier in de bonus was om de kofferbak te vullen."

Pieter begon zijn spelende carrière met trimhockey. "Dat is erg leuk om mee te beginnen. Je traint en doet af en toe een toernooitje als je wilt, maar speelt geen competitie. En je bent bezig in een team, dat is gezellig."

IDENTITEIT De vereniging is in drie jaar tijd van niets naar een club met 350 leden gegaan. Het eerste kunstgrasveld werd door de leden zelf bij elkaar gespaard. "Dat we alles zelf gedaan hebben, geeft ons wel trots en dat hoort bij onze identiteit." Nu groeit de vereniging uit haar jasje en kwamen de leden tijdens een Open Huis bij de gemeente vragen om geld voor een tweede veld.

De vereniging zit in een overgangsfase. "We gaan nu van pioniers naar een meer structureler geheel. Dat vergt weer nieuwe stappen. We zijn bezig met een investeringsplan voor de keuken, dat trekjes vertoont van een serieuze businesscase. Het zit in de genen van de club om ieder dubbeltje om te draaien, maar we moeten nu leren dat je soms geld moet uitgeven - op basis van een goed plan - om er meer voor terug te kunnen krijgen."

TE KLEIN Uiteindelijk wordt het clubhuis aan de kleine kant. "Met een tweede veld kunnen we groeien naar misschien wel 500 leden. Dat past hier niet. Dan moeten we weer nieuwe plannen maken, misschien samen met de voetbalvereniging."

Pieter traint het team van zijn dochter Lisa, de D3, eens in de week. "Dat doen we met zijn drieën. Ook coachen ze het team op zaterdag.  Alle drie wilden we er niet elke zaterdag mee bezig zijn, maar vaak zijn we er toch allemaal." Voor Pieter is er met de hockeyvereniging een nieuwe wereld open gegaan. "Ik heb er een hele groep mensen uit ons eigen dorp leren kennen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie