Geen Rijkssubsidie voor MOA

23 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK Het Museum Oud Amelisweerd (MOA) heeft vorige week te horen gekregen dat de aanvraag voor 125.000 euro vanuit het Rijk, niet wordt gehonoreerd. De Raad voor Cultuur vindt het museum teveel regionaal gericht en ziet ook te weinig samenhang tussen het Chinese behang, de Armando collectie en de buitenplaats Oud Amelisweerd.

Kuun Jenniskens

Een woordvoerder van het MOA zegt: "Belangrijk is dat de Raad voor Cultuur van mening is dat MOA een grote betekenis heeft voor de regio Utrecht en een toegevoegde waarde levert aan de lokale infrastructuur. Voor de landelijke toekenning moet MOA groeien in onder andere nationale en internationale uitstraling."

MOA profileert zich als een huis van kunst in de natuur dat de relatie tussen de mens en de natuur onderzoekt in verleden, heden en toekomst. De raad vindt de samenhang tussen het landhuis, het Chinese behang en de Armando Collectie gezocht en onvoldoende uitgewerkt. De raad meent dat MOA zijn plannen onvoldoende heeft onderbouwd. Hierdoor zijn er te weinig aanknopingspunten om vertrouwen te hebben in de komende periode. Hoewel MOA goed aan de weg timmert, is de raad van mening dat er wat betreft ondernemerschap nog een grote slag te slaan is. Het vermogen van MOA is laag en dat heeft een hoog financieel risico tot gevolg.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie