Kleding weer onderweg

25 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK De eerste lading zomerkleding is weer vertrokken vanuit Bunnik naar de vluchtelingen in Arbil, Noord-Irak. De afgelopen winter zetten Vehanoush Begoyan en Maan Pakos, en vele Bunnikers met hen, zich in om warme kleding in te zamelen voor de mensen in de vluchtelingenkampen. Nu is het juist koelte en zomerkleding die de mensen daar tekort komen.

Agnes Corbeij

Met dank aan de inzet en het uitgebreide netwerk van Maan en Vehanoush is het afgelopen jaar 7500 kilo aan hulpgoederen naar vluchtelingen in Sulaymaniya, Arbil en Bagdad verstuurd. Met donaties van Rotary Bunnik en van de Bunnikse bevolking, zijn koelinstallaties aangeschaft. Vehanoush: "Helaas is de hulp nog steeds hard nodig. Op het moment zijn we zeer actief in Arbil. De vluchtelingen daar wonen in zelfgemaakte tenten en krijgen geen hulp van de UN. Ze zijn volledig aangewezen op de hulp van lokale overheden en burgers."

De vluchtelingen in Arbil hebben nu vooral behoefte aan zomerkleding voor kinderen van 2 t/m 16 jaar. Schoenen, dekens, lakens, speelgoed, knuffels, kleurpotloden, kleurboeken en kleurstiften zijn ook zeer welkom. Alles kan gebracht worden bij de familie Menke (JF Kennedylaan 33 in Bunnik). 's Middags en 's avonds is er altijd wel iemand thuis. De transportkosten bedragen ongeveer €1 per kg. Daarom vragen Maan en Vehanoush iedereen die kleding doneert, hieraan iets bij te dragen.

Ook losse financiële bijdragen voor het transport zijn zeer welkom, op het rekeningnummer van Rotary Bunnik, NL34RABO0329849204 t.n.v. Stichting Community Service onder vermelding van 'Actie Irak'. Het eerstvolgende transport staat geplanned in de week van 20 juni. Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Vehanoush Begoyan (06-47878375).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie