Veldruiters concours hippique

23 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

WERKHOVEN Op zaterdag 4 juni organiseert rijvereniging de `Veldruiters´ hun jaarlijks terugkerend concours hippique. De teller staat inmiddels op 16 en dit paardensportevenement is niet meer weg te denken van de hippische agenda.

Dit jaar heeft het concours een feestelijk tintje! De vereniging bestaat namelijk 50 jaar! Het startsein voor dit jubileumjaar is in oktober 2015 reeds gegeven. Na een jaar vol met leerzame en leuke activiteiten voor zowel leden als niet-leden, komt er na afloop van dit concours een einde aan het jubileumjaar door middel van een slotfeest voor genodigden.

Op het volledig gedraineerde en geëgaliseerde grasland van familie van der Winden worden de selectiewedstrijden van de regio Utrecht gehouden. Op dit grote terrein zullen weer ontzettend veel combinaties van ruiters en paarden starten. In vele verschillende dressuurringen worden de wedstrijden gestroomlijnd georganiseerd. U kunt van dichtbij de paarden en ruiters zo goed mogelijk hun proef zien rijden. De niveaus verschillen van B-klasse tot en met de klasse ZZ-zwaar. Bij voldoende aanmeldingen zal ook dit jaar weer het viertal paarden en pony´s gereden worden en uiteraard ook de spectaculaire kür op muziek.

In de fraai uitziende springtuin wordt de gehele dag door zowel pony's als paarden in de verschillende klasse van B tot en met ZZ ook fanatiek gesprongen.

Nieuw dit jaar is de Bixierubriek. Speciaal voor kinderen van 6 t/m 13 jaar zijn de bixierubrieken bedacht. Deze rubrieken zijn onderverdeeld in niveaus. Zo kunnen ook de jongere kinderen op een speelse en ongedwongen manier kennis maken met het rijden van een proefje op een echte wedstrijd! Een genot om naar te kijken!

Een van de redenen dat dit concours druk bezocht wordt door o.a. de ruiters en amazones is dat vakbekwame juryleden zullen selecteren welke combinaties goed genoeg zijn om door te mogen naar de Utrechtse kampioenschappen. Dit maakt de dag extra spannend!

De Rabobank Krommerijnstreek sponsort stimuleringsrubrieken voor de jeugd (ponyruiters)in de klasse L1 en L2 van het dressuur. Bij het springen zullen dit jaar wederom de prijzen gesponsord worden door Anita Breeschoten van De Paardenschuur in Amerongen.

Uiteraard staat deze dag voornamelijk in het teken van de paardensport. Toch mag een 'strodorp' op een concours hippique niet missen. In het strodorp staan verschillende stands en kunnen kinderen springen op het springkussen. U kunt aan een van de vele tafeltjes op het centraal geplaatste terras genieten van een versnapering terwijl u ondertussen geniet van de paardensport.

Het wedstrijdterrein bevindt zich op de hoek van de Leemkolkweg en de Watertorenweg. De toegang is gratis en er is ruim gelegenheid tot het parkeren van uw auto.

U bent van harte welkom op het Veldruiterconcours! Voor meer

informatie over dit concours of over onze gezellige rijvereniging kunt u de website bezoeken: www.veldruiters.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie