Verkeersexamen groep 7

23 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Woensdag 18 mei was het weer zover. De leerlingen van groep 7 deden hun praktijkgedeelte van het VVN verkeersexamen.

De route was gemarkeerd met pijlen. Het is voor de leerlingen al enorm spannend om op de verkeersregels te letten, dus vergeten ze in hun zenuwen nog weleens om de juiste route te rijden. Iets wat in een enkel geval ook dit keer gebeurde.

Er stonden controleposten op de meest lastige en gevaarlijke punten, waar de leerlingen meerdere handelingen moesten verrichten.

Om mee te mogen doen moest je fiets zijn goedgekeurd op een aantal belangrijke punten zoals goed werkende remmen, reflectoren, vastzittende handvaten en de juiste zithoogte. Ook moest je zijn geslaagd voor het theoretische gedeelte van het examen, wat was afgenomen voor de meivakantie in de klas.

Bij de start heerste een gezonde spanning. Om de 2 minuten werd er gestart, zodat de kinderen niet te dicht op elkaar fietsten.

Het is ieder jaar weer leuk om te ervaren als organisatie hoe enthousiast er wordt gereageerd op het verkeersexamen en hoe de kinderen hun best doen ten behoeve van hun eigen verkeersveiligheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie