Fotozaak verdwijnt na 40 jaar

17 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

BUNNIK De fotozaak, Foto Groep van Kesteren, op Het Slot in Bunnik vertrekt deze zomer. De winkel zit al veertig jaar in Bunnik, maar ziet hier geen florissante toekomst meer. Eigenaar Roland van Kesteren vertrekt naar zijn tweede filiaal, in Doorn. Hij houdt nog een paar weken uitverkoop.

Op 16 april 1976 begonnen Nico van Kesteren en Gemma de Graaf een fotozaak in een klein hoekje bij de Nova, in het pand naast de voormalige Rabobank. Later verhuisde de zaak naar de Provincialeweg, aan de zijkant van de huidige Albert Heijn. Het gezin woonde lange tijd boven de zaak. De laatste locatie is Het Slot, in het rijtje bij de bakker en de bloemist.

FRISSE BLIK Nico en Gemma gaan nu met pensioen en de zoons, Roland en Diderik, hebben een frisse blik geworpen op hun bedrijf. Roland: "We hebben een visie gemaakt voor de komende vijf à tien jaar. We hebben er heel lang over nagedacht. Het liefst zou ik in Bunnik blijven, hier heb ik een band met veel mensen, ik heb hier ook jaren gewoond. Maar de omzet daalt al jaren en voor ons is het duidelijk dat daar geen verandering in gaat komen."

Roland en Diderik hebben ook een filiaal in Doorn. "Daar komen we mensen tekort en is het erg druk. Daarom kiezen we er nu voor om alle pijlen daarop te richten." Het pand is van zijn ouders en dat zal verkocht of verhuurd gaan worden. De planning is dat de zaak voor de zomervakantie dicht gaat."

GOED BEKEND Branchebreed bekeken is het al bijzonder dat Van Kesteren nog zo lang in Bunnik is gebleven. "In heel Nederland zijn nog minder dan driehonderd fotozaken over. Eigenlijk heb je een verzorgingsgebied van 50.000 mensen nodig. Die hebben we hier niet. Wij hebben het hier altijd goed kunnen volhouden, omdat we goed bekend staan. We hebben er ook een succesvolle website naast."

Roland gaat in Doorn helpen de zaak volgens de nieuwe visie op te zetten, maar voor de lange termijn kijkt hij nog om zich heen. "Ik heb facilitair management gestudeerd. Er is weinig wat ik niet kan, zeg ik altijd. Ik wil op termijn een andere baan zoeken." Voor de klanten in Bunnik biedt Roland zekerheid. "De service en garantie op bestaande producten blijft natuurlijk. Dat loopt straks gewoon door, via Doorn."

PASFOTO'S Ook voor het maken van pasfoto's hoopt Roland een oplossing te vinden. "We zijn nog in gesprek." Sinds een paar weken zijn veel artikelen in de uitverkoop. Roland krijgt veel vragen in de winkel. "We hadden al de 'te koop/te huur' borden op de gevel. Sinds vorige week hangen daar de banners bij van 'Leegverkoop'. Het is heel druk daardoor. Mensen komen soms geschrokken binnen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie