'Verwen jezelf met kleuren'

17 mei 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

ODIJK Marieke Kamperman wordt door veel dingen in haar omgeving beïnvloed, en haar schilderijen zijn daarom heel verschillend van aard. Ze houdt ervan om te spelen met verf, en kleur is daarbij heel belangrijk. Haar persoonlijke motto is dan ook 'Verwen jezelf met kleuren'.

Marieke ontwikkelt de laatste jaren een steeds vrijere en meer expressionistische stijl, maar in elk werk is ook haar liefde voor detail terug te vinden. Doordat ze met verschillende lagen over elkaar werkt krijgt elk schilderij diepte. Haar schilderijen worden gekenmerkt door intense kleuren en felle contrasten, zoals licht versus donker en grove penseelstreken tegenover fijne details.

Mensen zijn een belangrijke inspiratiebron voor Marieke. Zij wordt geboeid door waarom mensen doen wat ze doen en door de zoektocht naar vrijheid en eigenheid. Interactie tussen mensen, vrolijkheid en bruisende levenslust zijn terugkomende thema's in haar schilderijen.

Ook de natuur is een inspiratiebron. Vooral de diversiteit die in de natuur te vinden is blijft haar verbazen. En dan maakt het niet uit of je naar een landschap kijkt of inzoomt naar de meeldraden en stamper van een bloem.

Schilderen is voor Marieke heel belangrijk. Als ze schildert verliest ze het gevoel voor tijd en verdwijnt alles om haar heen. Ze voelt zich verwachtingsvol en blij als het schilderij zich begint te ontvouwen. En steeds meer overheerst een gevoel van vertrouwen: dit schilderij komt wel daar waar het naar toe wil.

Expositie in dorpshuis Odijk (Rijneiland 7, 3984 MA Odijk)

21 mei - 5 aug 2016

Op de volgende data is Marieke Kamperman aanwezig bij de expositie

Zat 4 juni van 13.00 - 16.00u

Zat 18 juni van 20.00- 22.00u

Wo 22 juni van 19.30 - 22.00u

Voor meer informatie: tel. 06 - 22 69 63 66

https://mariekekamperman.wordpress.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie